Hoppning
30 juni 2017 10:21

Nytt silver till Sverige efter tidsfelsrysare

Det kunde ha blivit en omhoppning mellan Sverige och Danmark om NM-guldet, men ett ovanligt tråkigt tidsfel satte stopp för det. I stället blev det ännu ett silver till värdnationen.

Nytt silver till Sverige efter tidsfelsrysare
Silverlaget.

Danmark tog guldet i NM-laghoppningen för children med sina åtta fel, medan Sverige med Isabell Carlstedt/Sandy, Sandra Wenlöf/Cordento S, Lilly Landgren/Aquarius O och Lucas Arvidsson/Aquador tog silvret på nio fel.

Sex childrenryttare ligger i delad individuell ledning efter två felfria rundor och bland dem finns en svensk: Lucas Arvidsson och Aquador.


Lucas och Aqaudor inledde NM på bästa sätt. Foto: Andrea Blixt

Tidsfelet som gjorde att Sverige missade omhoppningen inträffade när den näst sista svenska ryttaren oturligt fick problem med kedjan till bettet inne på banan, rapporterar tävlingens pressinformatör. Nedräkningen hade börjat, men ryttaren hade ännu inte passerat starten. Hon uppmärksammade domarna på problemet med en vinkning, men tiden tickade på och när ryttaren väl passerade startlinjen efter justeringen hade tiden för rundan redan börjat rulla. Det blev ett tidsfel på grund av det, men i övrigt var det en felfri runda.

Till en början verkade det oklart om det verkligen hade gått rätt till när tiden inte stannades, men enligt landslagsledare Helena Holm är allt kontrollerat.
– Vi har kollat upp med stewards med flera och det är rätt bedömt. Hon var för sen över startlinjen helt enkelt, säger Helena till Ridsport om tidsfelet som skiljde Sverige och Danmark åt.
– Vi hade även otur med en banderoll som blåste upp intill ett annat svenskt ekipage just när de skulle hoppa, men det är lika för alla här i blåsten. Jag är jättejättenöjd med gänget – det har varit väldigt duktiga.

Under dagen fortsätter jakten på medaljerna på NM och det ska delas ut medaljer i lagdressyr, lagparadressyr och fler laghoppningar.

Detaljerat tidsprogram

Start- och resultatistor dressyr
Start- och resultatlistor hoppning

Dressyren på Equisport.tv
Hoppningen på Equisport.tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden