Hoppning
9 juli 2017 11:05

Därför diskades Scott Brash

I lagtävlingen Global Champions Leauge såg det länge ut som att Miami Glory skulle ta hem segern. Lagryttaren Scott Brash diskades efter sin felfria runda och segern gick i stället till svensklaget Mexico Amigos.

Därför diskades Scott Brash
Scott Brash diskades efter sin runda med Hello Forever.

Laget Miami Glory utropades som vinnare i Global Champions League i Portugal i går kväll efter att Scott Brash med Hello Forever gått i mål felfritt. Strax efter diskvalificerades dock Brash.

Diskningen gjorde att laget hamnade sist i resultatlistan, samtidigt som Henrik von Eckermanns Mexico Amigos tog hand om segern och segerchecken.

Spår av blod
Förklaringen till det omkastade resultatet kom lite senare. GCL  skrev då i ett pressmeddelande att ” FEI (Internationella Ridsportförbundet) diskvalificerade Scott på grund av ett spår av blod på hans häst”. Samtidigt uppger arrangören att Hello Forever mår bra.

GCL-grundaren Jan Tops var uppenbarligen inte nöjd med beslutet: 
”Det är en regel, men det är en regel som FEI måste ändra. Jag vet hur mycket Scott ser efter sina hästar, hur bra han är med sitt team med hästar, och han förtjänade inte alls det här. Det är en regel, men jag tror att dessa saker måste förändras” säger Jan Tops i pressmeddelandet.  Hur det borde ändras går han dock inte in på.

Georgina Bloomberg, ryttare och delägare i laget, har lagt ut ett inlägg med en bild på lagets Facebook.

Trots kritik från de involverade var diskningen i går kväll ett faktum. Den innebar vidare att Scott Brash inte fick hoppa Global Champions Tour Grand Prix, eftersom lagklassen var kval till denna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden