Hoppning
18 september 2017 08:39

Cornetto K såld till Alexandra Thornton

En av världens bästa hästar får ny ryttare. Cornetto K sågs under EM i Göteborg under Alberto Zorzi där han tog en individuell fjärdeplats. Nu har Athina Onassis sålt Cornetto K och ytterligare en häst till Alexandra Thornton, Storbritannien.

Cornetto K såld till Alexandra Thornton
Cornetto K har tävlats framgångsrikt av bland annat Alberto Zorzi. Här syns de under EM i Göteborg där de tog en individuell fjärde plats.

Cornetto K (HANN val f-06 e Cornet Obolensky-Calido) räknas som en av världens bästa hästar. Vid OS i Rio reds han under brasiliansk flagg av Doda De Miranda, men under 2017 har han tävlat för Italien riden av Alberto Zorzi. Ekipaget har haft många stora framgångar med flera Grand Prix-segrar och placeringar. Under EM i Göteborg kom de på en individuell fjärde plats.

Ägare till Cornetto K har varit Athina Onassis, och nu skriver World of Showjumping att hon sålt Cornetto K och Living the Dream (BWP val f-05 e Toulon-Flamenco de Semilly) till Alexandra Thornton, Storbritannien. Även Living the Dream har under året tävlats av Alberto Zorzi med segrar upp till fyrstjärnig 1,50.

Alexandra Thornton är 24 år gammal. Hon är född och uppvuxen i Storbritannen men har under många år tävlat för USA. Sedan 2011 tävlar hon åter för hemmanationen. Hon tillhör ”Jan Tops-ryttarna” men har även fått mycket hjälp av Norman Dello Joio i USA.

Redan som 17-årig vann Alexandra Thornton tvåstjärnig Grand Prix. Hon har ridit för Storbritannien i flera Nations Cup och sågs i det brittiska laget under Falsterbo för fem år sedan. Vid Global Champions Tour och Global Champions Leauge har hon tidigare varit en flitig deltagare men i år har han bara tagit sig vidare i Cannes.

Alexandra Thornton. Foto: LGCT.

Med två nya topphästar i stallet blir Alexandra Thornton en ryttare att hålla ett extra öga på under hösten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden