Hoppning
17 september 2017 09:28

Fullträff för Rolf-Göran Bengtsson

Det blev Rolf-Göran Bengtsson dubbelt i topp vid Grand Prix-hoppningen i tyska Forst, där inte minst det nya toppekipaget Rolf-Göran och Yajamila visade att de hittat formen.

Fullträff för Rolf-Göran Bengtsson
Vid nationella tävlingar i tyska Forst fick Rolf-Göran Bengtsson in en fullträff (arkivbilder).

Detta år har inneburit många förändringar i Rolf-Göran Bengtssons ryttarkarriär, inte minst pensioneringen av Casall som innebar att han blev av med sin absoluta topphäst. Två avslutade samarbeten under åren – både med huvudsponsorn Stutteri Ask och samarbetspartnern Bo Kristoffersen. Ovanpå detta skadade sig Rolf-Görans nuvarande förstahäst Clarimo vid en nationshoppning i somras.

Efter detta har Rolf-Göran Bengtsson inte figurerat i toppen av de högsta klasserna på det sätt som man varit van vid. Men vid sidan av de förlorade hästarna har Rolf-Göran även gått framåt med yngre hästar och även fått tillskott i stallet.

I våras klättrade Rolf-Göran uppåt i klasserna på Casall-sonen Oak Grove’s Carlyle (HOLST val f-08 e Casall-Corrado I) och de har gått felfritt i fyrstjärnig 1,55.

Under Falsterboveckan kom dessutom beskedet att Rolf-Göran tgit över Henrik von Eckermanns OS-häst Yajamila (SWB sto f-06 e Lux Z-Daimler, uppf Johanne Goldberg). Ekipaget har inte skyndat på ut i de största klasserna utan har gjort några försiktiga starter.

Nu verkar Rolf-Göran hittat de rätta knapparna på både Oak Grove’s Carlyle och Yajamila – vid nationella tävlingar i tyska Forst under helgen toppade han Grand Prix-hoppningen över 1,50 med båda hästarna. Som enda felfria ekipage i båda faserna med båda hästarna kunde han ta hem segern med Oak Grove’s Carlyle och andraplatsen med Yajamila. Prismässigt gav placeringarna honom en liten ”smart car” för segern och cirka 20 000 kronor för andraplatsen.
”Inte det vanligaste ärevarvet” skriver en glad Rolf-Göran på sociala medier när han körde runt banan i sin nya lilla vinnarbil.

Under sommaren har Rolf-Göran dessutom klättrat uppåt i klasserna med Casall-dottern Spring Dark (SF sto f-06 e Jazz Band Courcelle-Palesto II, uppf M. Claude Grandjean), med placering upp till femstjärnig 1,55 och felfritt i fyrstjärnig 1,60 – så förhoppningsvis kommer Rolf-Göran tillbaka till högsta nivå igen med sina nya, lovande hästar.

Resultat 

Kan du inte se inlägget ovan? Klicka här.  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden