Körning
24 februari 2013 18:45

Stort körintresse på Orust

Fler än 70 personer kom till Orust Ridklubb på söndagen för att få en försmak av grunderna i körning med häst.

Stort körintresse på Orust

– Jag tänkte att det vore roligt om det kom 20 personer, säger initiativtagaren Sanna Andersson som tillsammans med sin pappa Peter och syster Emma höll i tömmarna denna dag.
Men intresset för körning med häst visade sig glädjande nog vara större än så. 90 personer anmäld intresse, fler än 70 dök upp.

Familjen Andersson är en känd hästfamilj på Orust. Systrarna Sanna och Emma har både häst och körning i blodet sedan barnsben. Peter är hovslagare och utbildad körlärare. Han kör ofta med sina hästar i skogen och använder dem till mycket som andra brukar ta fram traktorn för.
– Låt dem arbeta! Det är synd att inte fler har insett nyttan, säger Peter.
 
Med säkerheten i fokus inleddes dagen med selens delar, funktion och anpassning, anspänning och frånspänning och fortsatte med olika tömfattningar och visning av tömkörning. De egna shettisarna Zigge och Svinto och nordsvenskarna Pärla och ZicZac agerade visningsobjekt och skötte sig med den äran. Dagen avslutades med en liten uppvisning i maratonkörning av Mariette Torstensson och hennes friserhingst Lukas.

Kursdagen riktade sig till alla med intresse för körning, vare sig man är rutinerad kusk eller helt nybörjare eller bara lite nyfiken. Tanken är att det under våren ska komma fler tillfällen där man mer handfast ska få lära sig och själv hålla i tömmarna.
– Fast vi får nog dela upp det i olika grupper för det här blir ju lite trångt, skrattar Sanna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden