Körning
4 september 2016 20:24

Exell fortsatt oslagbar världsmästare

Mästaren från Australien, Boyd Exell, hade inga större problem att försvara sin VM-titel i fyrspannskörning. Under sista tävlingsdagen i Breda levererade han ännu en gång. Ensam felfri på en svår konbana och etta hela vägen från start till mål. Hur bra kan det bli?

Exell fortsatt oslagbar världsmästare
Boyd Exell, här i Aachen, är återigen världsmästare.

För Sveriges del kunde det blivit bättre. Fredrik Persson blev kusk nummer 23 totalt medan Johan Dengg trängde sig in bland topp-20 efter en tävlingshelg där han verkligen varit i storform.

Dressyren var personbästa, maraton var super men sedan föll det för många onda bollar i den avslutande precisionen. Ändå ett mycket lyckat mästerskap för Johan.

Är han på gång nu att verkligen bli någon att räkna med när det handlar om internationell tävling i internationell konkurrens?

Där Fredrik Persson har befunnit sig ett tag nu. Förväntningarna på honom var större än en plats utanför de tjugo bästa, för många bollar ner i avslutningen.

Dagens precisionskörning handlade mest om matchen för silver och brons, så pass överlägsen var guldmannen Exell. Men den andra kampen blev en redn holländsk uppgörelse mellan Ijsbrand Chardon och Koos de Ronde.

Chardon hade bara en boll ner på Jeroen Houtermans bana och därmed kunde den fyrfaldige världsmästaren nu lägga ett silver till prissamlingen.

Boyd Exell har nu också fyra VM-guldtitlar och har tagit dem i en följd – oslagbar på den här nivån sedan år 2000.

Lite svensk ära kan vi kanske ta åt oss när det gäller hästarna i det Exellska spannet. Där går nämligen stoet Daphne, bördig från Bollerup och tidigare utbildad och körd av Axel Olin.

Holland vann lagtävlingen före Ungern och Tyskland. Hollands femte lagguld för övrigt. Det svenska laget behöll den sjundeplats de hade redan efter maratonkörningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden