Körning
23 januari 2017 19:00

Exell segrade i Leipzig – med SWB i spannet

Det var på håret, men i Leipzig blev det säsongens tredje världscupseger för australiensaren Boyd Exell. Och en fjäder i hatten för Sverige genom SWB-stoet Demi som ingick i spannet. Se klipp från Leipzig här!

Exell segrade i Leipzig – med SWB i spannet
Boyd Exell vann sjunde omgången av världscupen i körning. I spannet ingick SWB-stoet Demi (50). May only be used for editorial purposes

Sjunde omgången av världscupen i kördning avgjordes i tyska Leipzig. Det blev en rafflande duell mellan Boyd Exell, Australien och Jerome Voutaz, Schweiz, där Exell segrade med knappt två tiondelar.
– Leipzig är absolut en av mina favorittävlingar, även om resultatet var tightare än vad jag hade velat att det skulle vara, sade Exell efter segern.
I Boyd Exells spann ingick hästarna Bajnok, Clinton Star, Costa och inte minst Demi (50) (SWB, sto f-98 e D-Day-Napoleon, uppf Bollerups Lantbruksinstitut).

Här kan du se ett klipp från Boyd Exells start på fredagen i Leipzig:

Då Exell deltog i tävlingen via ett wild card, gick segerpoängen istället till andraplacerade Voutaz. Som var överlycklig efter sin silverplats.
– Jag var tvåa efter Exell i Leipzig även förra året och är nöjd med att komma så nära i år. Nästa år ska jag försöka klå honom, sade Jerome Voutaz efteråt.

3-5 februari är det dags för den sista kvalomgången i Bordeaux, Frankrike. Sedan blir det finalen som går i Göteborg 22-26 februari. Dit går de sex toppkuskarna på listan efter att åtta kvaltävlingar och dessutom har svenske kusken Fredrik Persson ett wild card till finalen.

Resultat FEI World Cup Driving, Leipzig, Tyskland 22 januari 2017:
1. Boyd Exell, Australien, 109,20
2. Jerome Voutaz, Schweiz, 109,41
3. Ijsbrand Chardon, Nederländerna, 112,73

Fullständigt resultat

Ställning i världscupen i körning efter sju omgångar:

1. Boyd Exell, Australien – 27
1. IJsbrand Chardon, Nederländerna – 27
3. Koos De Ronde, Nederländerna – 25
4. Jozsef Dobrovitz, Ungern – 21
5. Jérôme Voultaz, Schweiz – 20
6. Georg von Stein, Tyskland – 15
7. Jozsef Dobrovitz jr, Ungern – 13
8. Theo Timmerman, Nederländerna – 12
9. Edouard Simonet, Belgien – 11
10. Rainer Duen, Tyskland – 7

Komplett lista över ställningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden