Körning
23 april 2017 18:18

Persson bäst av svenska kuskarna

Fredrik Persson bäste svensk på en elfteplats totalt, Axel Olin var femtonde man och Johan Dengg nittonde man i mål på körtävlingarna i holländska Horst. Vem som vann? Australiens ”omöjlige" Boyd Exell förstås.

Persson bäst av svenska kuskarna
Fredrik Persson låg kvar på sin elfteplats efter söndagens precisionskörning. Roland Thunholm

Körtävlingarna i Horst var en klart godkänd säsongsstart för de tre svenska fyrspannskuskarna. Det blev övre halvan av startfältet resultatmässigt hela vägen och en avslutning på konbanan där Fredrik Persson var felfri på hinder men fick några tidsfel, Axel Olin hade bara en boll ner och Johan Dengg två bollar.

Holländsk tvåa
Tvåa efter Boyd var Hollands Koos de Ronde och tredje och fjärdeplatserna hölls inom familjen Chardon där Bram, maratonsegraren, tog sig förbi pappa Ijsbrand och upp på bronsplatsen.

Nu finns det mycket att fundera över och analysera i den svenska lagledningen, främst för Gerhard Winroth och tränare Michael Freund. Det är bra, det måste bli bättre. Visst har svenska kuskar ”Exellpotential” men det börjar bli lite småbrådis. EM, dessutom på hemmaplan, är inte så långt borta.

Par och enbet
Par- och enbetskuskar var också igång i Horst. Parklassen var ingen svensk succé direkt. Totalresultaten låg bland de åtta sista ekipagen i en klass som innehöll 37 ekipage.

Enbeten lite bättre, främsta svenska glädjeämnet Lena Elander på en godkänd artondeplats, Camilla Lind och Karin Bondesson slutade betydligt längre ner i resultatlistan.

Men som Camilla Lind sammanfattar årets första internationella tävling:
– Nöjd med hästen, men mindre nöjd med kusken. Här behöver tränas, kusken måste våga släppa framåt och lite på hästen och styra rakt i konkörningen. Hem och träna, träna inför tävlingen i Dorthealyst om två veckor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden