Körning
22 april 2017 17:38

Persson bäste svensk i Holland

Efter två intensiva kördagar i holländska Horst är Fredrik Persson bäst av svenskarna med en elfteplats, Axel Olin ligger 15:e med Johan Dengg tätt efter som nummer 16.

Persson bäste svensk i Holland
Rutinerade Fredrik Persson körde upp sig i lördagens maraton. Photographer Roland Thunholm

Boyd Exell som vanligt i topp och nästa generation Chardon, alltså Bram, är segrare i maraton lördagens maraton. 

Totalt är 120 kuskar på plats i holländska Horst med tävlingar i enbet, par och fyrspann. 19 länder är representerade.

I den inledande dressyren visade alla tre svenskarna god form, Johan Dengg slog till med ett personbästa på 57,64, Fredrik Persson och Axel Olin var tätt efter på 59,35 respektive 59, 68. Dock en bra bit kvar till Boyd Exell som vann dressyren på 35,57 och Ijsbrand Chardon som var tvåa på 44,07.

Friska vindar blåste över en teknisk maratonbana på lördagen, sju hinder varav två med vatten. Här gjorde Persson en körning rakt in i topp tio i maraton. Han hade bland annat tredje bästa tiden i näst sista hindret.

Bra gick, naturligtvis, Exell, far och som Chardon, Koos de Ronde och Michael Brauchle. Olin var 13:e ekipage i mål och Dengg nummer 19. En rivningsbar del i femte hindret blev ett onödigt strafftillägg.

Kampen mellan Australien – Exell – och Holland – Chardon junior – var tuff hela vägen i hinderområdet. Till slut vann Bram Chardon på 98, 15, Boyd Exell hade 98,33.

Australiensaren är dock i ledning om man slår ihop de två första grenarna, Koos de Ronde är tvåa och pappa Chardon och son Chardon trea respektive fyra.

Räkna med en extra tuff konkörning när tävlingen går mot final.

Svenska enbets- och parkuskar vare också på plats i Horst. Här var resultaten betydligt blygsammare. Bäst form visade Lena Elander och fina Zatijn med en sjuttondeplats i maraton och med en tjugondeplats efter två grenar.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden