Körning
5 maj 2017 13:00

Svenskt i topp efter dressyren

Körtävlingarna i danska Dorthealyst började riktigt bra i enbetsklassen, häst. Karin Söderqvist och charmige nordsvensken Lukas körde ett program som tilltalade fyra av fem domare med siffror som tog henne till en tätposition.

Svenskt i topp efter dressyren
Linnea Kristiannsen och Karin Söderqvist är främst placerade svenskar efter dressyren

Femma är Catharina Eneroth, sjua är Maria Henriksson och tia är Thomas Sjöberg. Fyra svenska kuskar bland de tio bästa ser mycket trevligt ut. Dessutom är både Anette Jönsson och Camilla Lind på väg in i topp tio.

Att tävla på ”Lysten” har blivit en tradition bland svenska kuskar och det är rekordstartfält i tävlingen i år. Härlig koll på hur man klarar sig internationellt och en tuff start på en tävlingsäsong.

Ponny, enbet, har också kört sin dressyr idag, 14 ekipage till start och största förhoppningarna om en bra svenskdag även i denna klassen låg på Linnea Kristiansens unga axlar. Hon infriade förväntningarna och kom tvåa. Karin Söderqvist slog här till med en femteplats med sin ponny Why me. Tätt efter sig hade hon Anna Racking och Johanna Nilsson. Leder gör Danmarks Lise Halkjaer.

Domaren som tyckte annorlunda var Miguel Camarillo vid R. Han ville ha ner Karin Söderqvist till en åttondeplats.

I morgon fortsätter dressyren och sedan laddar samtliga för maraton.

Resultat

Foto: Karolina Swärd

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden