Körning
9 juni 2017 18:43

Boyd Exell i ledning

Fredrik Persson på elfte plats med 54,63, Johan Dengg på fjortonde med 57, 52. Fina dressyrkörningar av bägge de svenska fyrspannskuskarna när körtävlingen i holländska Valkenswaard nu är i full gång. Leder gör, förstås, Boyd Exell.


Boyd Exell i ledning
Boyd Exell, som just här kör inne på Friends, har tagit täten i Valkenswaard. Mikael Persson/STELLA PICTURES

Valkenswaard är numera hemmaplan för Australiens mest framgångsrika fyrspannskusk och det var väl ingen som inte trodde att han skulle ta täten i resultatlistan efter den första tävlingsdagen. Tyskland Mareike Harm är två och Hollands Theo Timmermann trea.

Men ännu återstår det mesta och att både Persson och Dengg har börjat så bra känns härligt. Fredrik har haft en del funderingar runt sitt spann. Vilken häst ska gå var och när. Till Valkenswaard har han med sig en härlig mix av rutinerade veteraner och nya ersättare. I morgon är det maraton – då får vi se om planeringen håller.

Eva och Camilla i parklassen
I parklassen kämpar Eva Ottosson och Camilla Ahlberg med att hålla de svenska färgerna högt.
Eva fick 62,41 för sin dressyr och det räckte till plats 28. Camilla Ahlberg blev nr 32  efter en dressyr som gav 65,13.

Bägge siffrorna funkar fint på hemmaplan men här är det tufft, internationellt motstånd. Leder gör Tyskland Lars Schwitte på 40, 47. Säkert kan de svenska tjejerna klättra en hel del placeringar i de två återståenden grenarna. Eva har ju dessutom sitt hemliga vapen med sig. Fina fuxen Billy, 21 år gammal, lika tävlingssugen som alltid.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden