Körning
12 juni 2017 17:08

Stark segrare i blött Tjolöholmsväder

(Uppdaterad) Andra segern på rad i maraton och inte nog med det, seger totalt i den medelsvåra klassen. Camilla Jansson med Bodbäcksjuna var i toppform på körtävlingarna i Tjolöholm i helgen.

Stark segrare i blött Tjolöholmsväder
Camilla Jansson på väg mot totalseger i den medelsvåra klassen. Kallblodstravaren Bodbäcksjuna hade inga problem i maratonhindren.

Camilla Jansson visade ju toppklass redan i Åstorp för några veckor sedan och den här gången var ekipaget ännu bättre. Vann dressyren, var trea i precisionskörningen och tvåa i en mycket tung maratonutmaning.

Tävlingen gick över två dagar, kuskarna körde dressyr och precision första dagen och sedan var det avslutning med maraton.

Trevlig och välarrangerad  tävling trots det typiska ”Tjolöholmsvädret” – vädret var inte riktigt på arrangörernas sida. Innan och under tävlingen regnade det på ordentligt och regnet förvandlade maratonbanan till en riktigt tung utmaning. Det var lerigt och blött minst sagt!

Många hästar och ponnyer blev riktigt trötta av att kämpa på i det tunga underlaget men inte kallblodstravarenBodbäcksjuna (e Lome Kongen-Dalar, uppf Jan Åberg). De fem hindren, ett var Tjolöholms klassiska vattenhinder, var inget problem och i mål var de endast slagna av maratonveteranen Peter Carlsson.

Peter kunde dock inte hota Camilla när det gällde totalsegern. Hon vann med god marginal.
Trea i klassen var Ebbe Toresson med Cirona och fyra Jenny Steen med Halifax.

Femma var Marie Kahrle med Rarino, ett ekipage som fixade maratonkörningen fint men som fick 15 straff i precisionen. Dock är det deras första tävlingssäsong och allt kan bara bli bättre för det här intressanta ekipaget.


Ebbe Toresson och Cirona kämpar i regnet.


Marie Kahrle och Rarino i vattenhindret. Groomen heter Karin Calming.


Peter Carlsson och Hags Zenith Moonlight vann maratonkörningen på Tjolöholm.

Många unga kuskar var med och tävlade på Tjolöholm i de lätta klasserna. Det finns med andra ord en återväxt även i den här sporten. Flera etablerade kuskar kom också med i alla fall för publiken nya ponnyer. Emma Gustavssons Artemis hör till dem. En riktigt fin ponny som var tvåa i dressyren, vann maraton och trots sex straff i konkörningen ändå vann säkert före Marcus Clasén och Monroe.

I lätt klass fanns också den här gången rutinerade Cecilia Qvarnström med brune Bambillini. Dagens enda dressyrresultat som var under 50, dvs 46, 0. Och totalseger förstås.

Emma Gustavsson med sin nya ponny Artemis vann både maraton och totalt.


Sandra Thunberg öser på mot nästa maratonhinder. Snacka om fighting face!

Text & foto: Eva Österlund

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden