Körning
12 juni 2017 07:30

Väntad vinnare i Valkenswaard

Fredrik Persson åtta totalt och bäste svensk. Johan Dengg blev tolva. Några få ynkliga bollar ner och lite tidsfel i den avslutande konkörningen i Valkenswaard satte stopp för placeringar bland de fem bästa. Vem som vann - Boyd Exell förstås!

Väntad vinnare i Valkenswaard
Frerdik Persson blev bästa svensk. (Arkivbild)

Ändå har den här tävlingen bevisat hur bra de svenska fyrspannskuskarna är. Fredrik Persson är på väg mot en rejäl formtopp efter diverse häststrul under våren och försommaren och Johan Dengg slår till på tävling efter tävling. Femteplatsen i lördagens maraton var ju lysande.

Boyd Exell är i en klass för sig. Det börjar nästan bli tråkigt nu även om han är en superskicklig kusk och tävlingsmänniska. Totala segersiffran för Exell var 145,03. Närmast kom Belgiens Glenn Geerts på 165,38.

Trea totalt var Christoph Sandmann från Tyskland som ryckte förbi belgaren Edouard Simonet som petade tre bollar i konkörningen.

I parklassen var det som vanligt mer blygsamma insatser när det gäller det svenska ekipagen. Eva Ottosson på 23:e plats efter 12 straff på konbanan och Camilla Ahlberg på 24:e plats med både bollar ner och tidsfel.

Är den gyllene svenska parepoken slut när det gäller internationella tävlingar eller handlar det om en tillfällig svacka? En sak är i alla fall svenskarna bäst på. Att fixa till hästarna perfekt. Team Denggs groomar Pernillha Engström och Elin Karlström fick ett fint pris för sina insatser. Snyggaste och mest välskötta hästarna i Valkenswaard!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden