Hoppning
4 februari 2012 20:28

Malin och ”Räven” wc-femma

(Uppdaterad 22.32) Malin Baryard-Johnsson och "Räven" imponerade med två felfria rundor i kvällens världscuphoppningar i franska Bordeaux och slutade på en fin femteplats.

Malin Baryard-Johnsson och Reveur de Hurtebise , ”Räven” var enda svenska ekipaget i världscuphoppningen i kväll. Ekipaget visade storform i en noggrann och rytmisk runda i grundomgången. ”Räven” var högt över alla hinder och visade prov på sin fina bakbensteknik flera gånger. I omhoppningen fick andra hindret en touch men stod kvar. För övrigt var ”Räven” inte i närheten av ett hinder. Valacken var kvick och vändbar samt väl med på noterna, även om Malin Baryard-Johnssons tid inte såg oslagbar ut. 
 – Jag red på säkerhet, säger Malin Baryard-Johnsson till Svenska ridsportförbundet.
– Poängen var viktiga och jag behövde vara dubbelt felfri. 

Hemmaryttaren Kevin Stout och Silvana bjöd publiken på en fräck och utmanande runda där han bland annat satsade fullt ut mot sista hindret, en väl tilltagen oxer.
– Jag såg en distans till sista från väldigt långt håll och jag bad Silvana satsa allt, hon var så modig, helt fantastisk, säger fransmannen till Internationella ridsportförbundet. 

Till publikens förtjusning tog han ledningen när tre ekipage återstod. Det skulle visa sig hålla hela vägen. För Malin Baryard-Johnsson blev det en femte plats. 

Hoppningen var svårare än vad expertisen trodde före start. Tio ekipage var nolla i grundomgången.

Före tävlingen i Bordeaux låg Malin Baryard-Johnsson på 19:e plats i Europaligan, de 18 bästa går vidare till världscupens final. Med nytillskottet av poäng ligger Malin Baryard-Johnsson nu på 16:e plats. 

Resultaten gick Rolf-Göran Bengtssons väg och han behåller sin ledning i världscupen även efter lördagens tävling.

Resultat finns här. 

Den som vill följa Tomas Eriksson i körningens världscupfinal kan göra det via FEI:s webbteve här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden