Sport
19 augusti 2016 15:02

Peder Fredricson felfri

Peder Fredricson fortsätter att nolla och är med som felfri till den andra finalrundan. Följ Ridsports liverefererande här. Henrik von Eckermann fick fyra fel med Yajamila men är med till den andra rundan.

Peder Fredricson felfri
Peder Fredricson och All In startar bland de sista i OS-finalen. BILDBYRÅN

Kanadas Eric Lamaze, en av flera guldfavoriter, blev den första finalrundans 13:e felfria.
– Det har varit vår bästa runda hittills. Hon är i bra form och hoppade kraftfullt och försiktigt. Det är mycket kvar, jag hoppas vi kan behålla den här känslan, säger Lamaze efter sin första finalrunda. 

Finalens andra runda börjar 18.30. Henrik von Eckermann och Yajamila är också med till finalens andra runda, dit de tar med sig sina fyra fel. Samtliga med högst fyra fel gick vidare, vilket ger 27 ekipage till den andra rundan.

Start- och resultatlistor, andra finalrundan

Att minst tre av den första finalrundans 13 felfria fortsätter felfritt även i den andra rundan betyder omhoppning om samtliga medaljer. I London senast var Steve Guerdat ensam dubbelnolla i finalen.

Peder Fredricson och All In har fortfarande inte rört ett hinder i OS. Till den andra finalrundan som ett av tolv ekipage.

USA är med i matchen. Kent Farrington satte finalens elfte nolla.

Ukrainas Rene Tebbel tog sig till finalen på tre tidsfel. Han fortsatte i samma stil och med ett tidsfel lär han inte nå medalj. Det kan däremot Frankrikes Roger-Yves Bost som blev finalens tionde felfria ryttare.

Med Daniel Deussers nolla fick Tyskland, liksom tidigare Schweiz, två felfria finalister.
– Jag började lite svajigt och underskattade den första oxern, sedan hoppade han för stort över nästa två hinder. Men sedan var han tillbaka i sitt vanliga jag även om banan inte var idealisk för honom. Han är inte den mest atletiska av mina hästar, men han gör sitt jobb och vill inte riva, säger Deusser om sin finalrunda. 

Med ett nedslag att bära på till den andra rundan lär McLain Ward, en av favoriterna, få svårt att bli OS-medaljör. Samma gäller hemmafavoriten Alvaro de Miranda.

Så fick Tyskland en nolla till den andra rundan när Christian Ahlmann blev finalen åttonde felfria ryttare.

I ett totalt missförstånd mellan häst och ryttare landade Meredith Michaels-Beerbaum och Fibonacci mitt i det första hindrets oxer. Efter avklarat andrahinder tackade Meredith för sig och därmed försvann ett av finalens favoritekipage.

Meredith Michaels Beerbaum satt löst på första hindret. Foto: Annelie Frank

Qatars Sheikh Ali Al Thani blev finalens sjunde nolla.

Med klassens sjätte felfria hoppning fick Spanien Sergio Alvarez Moya till den andra rundan.

Efter halva finalfältet finns fem felfria ekipage. Eftersom de bästa från tidigare hoppningar kommer i slutet av klassen pekar mycket på att det kommer att bli dubbelnollor och krävas omhoppning för att få fram medaljörer. De 20 (eventuellt 18) bästa från den pågående rundan går vidare och tar med sitt resultat till den andra finalhoppningen.

Det regerande OS-mästarparet Steve Guerdat/Nino des Buissonnets blev finalens femte felfria ekipage.

Schweiz fick med sig den 24-årige Martin Fuchs som felfri till dena andra rundan. Startnummer 13 var därmed inget otursnummer i dag.

Att den regerande världs- och Europamästaren Jeroen Dubbeldam hoppade felfritt med Zenith var ingen direkt överraskning.
– Jag är riktigt glad över hur Zenith kändes, hur han hoppade och över resultatet. Det är ett oerhört starkt startfält. En del får det att se så enkelt ut, men det är det inte, säger Dubbeldam efter sin första finalrunda. 

Argentinas Matias Albarracin klarade allt utom tiden men ett tidsfel lär ge plats i den andra finalrundan. Edwina Tops-Alexander blev sedan finalens andra nolla.

Henrik von Eckermann svarade för en runda med Yajamila som kunde blivit helt perfekt. Men tyvärr blev det ett tramp i femmans vattengrav och fyra fel. Läs mer

Som fjärde startande satte britten Nick Skelton med Big Star finalens första nolla.

De två första ekipagen landade båda på åtta fel. Sedan kom Luciana Diniz och var felfri ända till det sista hindret som rasade.

Henrik von Eckermann startar som nummer 6 med Yajamila medan Peder Fredricson och All In har startnummer 33. 

Start- och resultatlistor

Så här går OS i hoppning till

Se finalhinder

Läs allt om OS här

Gilla Ridsport på Facebook för att få upp vad som händer i Rio i ditt flöde. 

Missa inte alla Ridsports Rio-bilder på Instagram

Följ också vårt Twitterflöde, tidn_ridsport.

Referat: Jörgen Ottosson
Reporter på plats i Rio: Annelie Frank
Fotograf på plats i Rio: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden