Ponny
19 april 2014 16:57

Linnéa vann på hemmaplan

ńven om allt ljus är riktat mot världscupfinalerna i Lyon finns det tävlingar även i Sverige. En sådan gick i dressyr för ponny hos RS Grums, där hemmaryttaren Linnéa Holmgren glänste i kategori C.

Linnéa inledde med att på långfredagen vinna FEI:s individuella mästerskapsprogam, som samlade nio startande i kategori C. Det blev en överlägsen seger när hon på 72,561 procent med den 14-årige, Hollandfödde Indiana Joe hade en segermarginal på drygt sex procentenheter.

Linnéa gick sedan vidare till påskaftonens FEI ponnykür som blev sammanslagen för kategori C och D med totalt fem ekipage. Där var domarna inte lika överens men 70,667 räckte gott till ny seger.

Kategori D fick också en dubbelsegrare när Amanda Holmertz, från Mantorpsryttarna, vann båda klasserna i FEI:s individuella mästerskapsprogram med Sunny Sunday (sto f -00 e Värnanäs Ulric-Tammerfors xx, uppf C Gisell). På  långfredagen bland 20 startande efter 69,634 procent och på påskafton efter 68,537 procent. I den senare var Amanda dessutom tvåa på Kentucky Love.

De minsta ekipagen i kategori B samlade endast två startande på fredagen och tre på lördagen. Det handlade om Lätt A:2 som båda vanns av Amanda Lindholm, från Vallentuna RK, med Kulltorps Flora (sto f -03  e Wärnanäs Peng RW 64-Rotherwood State Occasion WSB 21073, uppf M Olsson).

Fullständiga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden