Ponny
3 september 2015 12:12

Världens bästa ponny är till salu

För en knapp månad sedan satte SL Lucci världsrekord två gånger om på ponny-EM i Malmö. Nu är mästaren till salu.

Världens bästa ponny är till salu
De europeiska mästarna går snart skilda vägar. Photographer Roland Thunholm

Phoebe Peters och hennes danskfödda ponny SL Lucci, uppfödd av Sanne Lauesgaard-Nissen, tog publiken med storm på EM i Malmö. De tog tre guld och satte två världsrekord. Nu är världsrekordhållaren till salu och kommer säkerligen snart att hjälpa en ny ponnyryttare till framgång.

– Hjärtekrossande nog är SL Lucci nu till salu eftersom jag är för gammal för att fortsätta rida ponny. Dela gärna för att hjälpa oss att hitta det perfekta nya hemmet, skriver Phoebe på sin Facebook och tillägger att priset är ”påtagligt men lämpligt”.

Teamet avrundar med att toppa FEI:s nya ranking över världens främsta dressyrekipage. I Malmö visste Phoebe att küren var deras sista tillsammans och hon grät såväl före ritten som när hon kom ut från banan. En knapp månad efter deras triss i EM-guld skriver Phoebe i annonsen att Lucci kan lära en ny ryttare och ta denna till toppen. Utöver Luccis attribut som gör honom till en vinnare på dressyrbanan skriver Phoebe vidare att han är rolig och intelligent.
–Det krossar mitt hjärta att skriva det här, men jag vet vad som är bäst för honom. Han älskar dressyr och letar nu efter sin nästa partner som kan göra samma sak som jag har gjort med honom: lärt mig och lyckats.

Inom kort publicerar Ridsport en längre artikel om SL Lucci.

Phoebes annons

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden