Ponny
6 november 2016 17:55

SM-guld till Segersta

Titelförsvararen Segersta Sportryttare vann lag-SM i ponnydressyr i halländska Lerkil. Silvret gick till ännu ett Stockholmslag, nykomlingarna Wallstanäs RF. Trelleborgs RK tog brons trots sin andraplacering på söndagen.

SM-guld till Segersta
"Segge för tur med sig", förklarade Segerstas glada lagledare Anna Hedbys omgiven av lagets guldryttare, från vänster söndagens klassvinnare i kategori C, Ellen Hedbys /Indiana Jones, och Evelina Söderström/Okidoki, kat D.

– Det är värre att försvara en guldmedalj än att vinna första gången. Därför är vi jätteglada. Svårt att få ihop det rent praktiskt med ryttare på olika håll i landet, konstaterade lagledaren, Anna Hedbys, som med familj flyttat till Skåne. 

Bara två guldryttare
Enligt de nya reglerna för året kunde vinnarlaget ställa upp med bara två ekipage, Evelina Söderström/Okidoki och Ellen Hedbys/Indiana Joe. 

Wallstanäs, den nya stjärnan på ponnydressyrhimlen, har gått från ingenting till SM-silver med tre 13-åringar i laget: Louise Brantefjord/Victory, Moa Sundelöf/HB Dancing Daylight och Amanda Lindholm/Holy´s Cervin RP 175, samtliga nya på D-ponny för i år. Lagledaren Elin Aspnäs är debutant i sammanhanget men desto mer rutinerad som lagryttare i en annan klubb.

– Jag bytte ut ett W mot ett annat W, förklarade Willandsryttaren, som tränar ekipagen i Stockholmsklubben.

Willands utan medalj
För första gången på mycket länge blev det tidigare ständiga vinnarlaget Willands utan medalj i år – de tog silver i fjol. 

Bronslaget Trelleborgs Ryttarförening är bara nya till namnet på den här nivån. Ett gäng Åsboryttare följde med Ditte Egholm, när hon tog över ridskolan i Trelleborg. 

– Åsbo tog också brons i fjol, berättade lagledaren Ulrika Sparrhök Björk med döttrarna Zelma och Wilma på Maine respektive Kentucky Love i laget plus Emilia Trulsson/Geronima 7 och söndagens individuella klassvinnare Clara Egholm Hebsgard/Extrem. 

Kval till Friends
Efter den avslutande lagklassen reds som vanligt kür. Vidare till final på Friends arena går Clara Egholm Hebsgaard/Extrem, Linnea Holmgren/Fleuramo´s Justis, Cecilia Bergåkra Berglund/Inspi(red) Justice RP 185 och Zelma Björk/Maine. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden