Ponny
16 april 2017 15:40

Comeback för Indiana Joe med seger

Efter att ha kämpat för sitt liv har nu C-ponnyn Indiana Joe gjort comeback på dressyrbanorna. Tillsammans med Ellen Hedbys blev det seger direkt i första starten.

Comeback för Indiana Joe med seger
I ösregn och snöglopp blev det seger i combacken för Ellen Hedbys och Indiana Jones.

C-ponnyn Indiana Joe (val, f 2000, imp Holland) har legat i den absoluta dressyrtoppen under flera år. Han har fyra individuella guldmedaljer från SM under de fyra senaste åren – två med Linnéa Holmgren och två med Ellen Hedbys. Dessutom har han två lagguld med Ellen. Därtill individuellt NM-brons och NM-silver i lag.

För ett halvår sedan drabbades Indiana Joe av tarmvred och fick opereras akut (läs mer här). Ponnyn fick kämpa för sitt liv, och i januari kunde Ridsport berätta att Indiana Joe kommit hem igen.

Nu har han tillsammans med Ellen Hedbys gjort comeback på tävlingsbanan. Vid påskhelgens stora dressyrtävlingar vid Hästagens Ryttarförening blev det i ösregn och snöglopp seger direkt. Ekipaget red ihop 71,752 procent i lagtävlansprogrammet – en observationsklass med både C- och D-ponnyekipage med ryttare upp till 16 års ålder.
– Jag älskar dig Indi och är så tacksam för att du finns, skriver Ellen Hedbys glädjestrålande på sociala medier.

Å„ven Wynja Erikdsdotter Rubin på Wacos Rache MW RP 179 (ASRP hingst f-05 e Waco-Valentino, uppf Maria Winberg) red ihop 71,752 procent i samma klass så det blev delad seger mellan Ellen och Wynja. Trea kom Nicole Crona på Voyager 2 med 70,897 procent.

Ridsport återkommer inom kort med fler rapporter från tävlingarna vid Hästhagens Ryttarförening.

Resultat 

Tittar du i vår app och kan inte se inlägget ovan? Klicka här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden