Ponny
24 april 2017 08:42

Philip Svitzer glänste i Kalmar

Philip Svitzer och Snow Flake var ensamma om att dubbelnolla Msv A i helgen och tog hem en snygg seger i Kalmar. Dessutom syntes Philip i sadeln på familjens nya ponny Zabrino.

Philip Svitzer glänste i Kalmar
Philip Svitzer och Snow Flake i topp igen (arkivbild)

Kalmar Hästsportklubb arrangerade nationell ponnyhoppning i helgen. Tävlingen var en OBS-tävling inför NM, och hade totalt tolv startande i den högsta klassen – en Msv A som reds med en grundomgång och omhoppning på tid.

Kategori D kom att handla helt om Max Sillfors. Han var den enda av fem startande ekipage som tog sig runt Msv A-banan, och detta gjorde han på två ponnyer. Segrade gjorde han med Caherconree Diamond Belle (ISH, sto f-06 e Gildawn Diamond-Young George, uppf James Griffin) med 8 fel, och tvåa kom han med Dawn Godess på 12 fel.

Kategori C hade sju starter. Vann gjorde segervana duon Philip Svitzer på Snow Flake (sto f-97, imp Irland) efter att ha varit det enda ekipaget som gjort två felfria ritter. Till omhoppning kom också Filippa Hellström på Haraella, men dessa fick åtta fel i omhoppningen och kom på andra plats.

Philip Svitzer och Snow Flake gjorde även två starter i Msv B. De vann den ena (med SM-kvaltävlingen i inverkansridning) och kom sexa i den andra – felfritt rakt igenom i alla klasser.

En ny spännande duo syntes också i Kalmar när Philip Svitzer red tre LA-klasser på familjens nya D-ponny Zabrino (val f-04 e Perion-Whinny Jackson) – Julia Hallbergs tidigare EM-partner. Philip och Zabrino tävlingsdebuterade i Helsingborg redan förra helgen. Nu gjorde de tre starter i Kalmar på LA-nivå där de tog en fjärde plats i en av klasserna efter felfri ritt.   

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden