Ponny
8 april 2017 18:34

Placering för Filippa Hellström i Belgien

I dagens 1,20-hoppning i belgiska Bonheiden var det Filippa Hellström och Carnhill Clover Lass som tog bästa svenska placering. Efter en snabb omhoppning kom ekipaget på fjärde plats.

Placering för Filippa Hellström i Belgien
Filippa Hellström på Carnhill Clover Lass och Janelle Larsson på Prince of Ladytown red dubbla nollor och placerade sig i Belgien.

I går blev det svensk fjärdeplacering i 1,20-hoppningen. I dag upprepade Filippa Hellström bedriften med Carnhill Clover Lass (ISH, sto f-05 e Woodfield Sammy-Moores Clover, uppf George Moore). Efter en omhoppning där det gick riktigt fort kom Filippa på fjärde plats efter dubbla felfria rundor.
– Banan var utmanade tekniskt med snäv maxtid vilket mer gav karaktären av en Grand Prix än en lördagsklass, berättar landslagsledaren Thomas Fasteus.

Totalt startade 91 ekipage i klassen, varav 19 var svenska. Förutom Filippa Hellström tog sig även Janelle Larsson/Prince of Ladytown och Tuva Eriksson/Miclas Aristocrat till omhoppning. Även Janelle Larsson red dubbla felfria rundor och tog hem en sjunde plats. Tuva Eriksson fick åtta fel i omhoppningen och kom på tionde plats.

– Att ha tre ryttare i omhoppning i en så här svår lördagsklass och dessutom ytterligare två placerade bland 20 pristagare där de flesta av Europas bästa ekipage är på plats känns såklart både roligt och spännande inför den kommande nationshoppnings-säsongen, säger Thomas Fasteus i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden