Ponny
16 maj 2017 17:33

Ponnyryttare prisad

Ponnyryttaren Sandra Andersson Wickström har fått ta emot ett stipendium på 10 000 kronor. Sandra siktar mot att rida EM i år, och priset ska hon använda till träning.

Ponnyryttare prisad
Sandra Andersson Wickström har prisats för sin ambition och drivkraft

Sandra Andersson Wickström, 16, från Hangelösa, gör i år sin sista ponnysäsong. Ridsport har tidigare skrivit om Sandra, som hade stora framgångar i Finland tidigare i vår med sin Money Boy (NF, val f-07 e Galant-Sörby’s O’Boy, uppf Anna Ölund) (läs mer här).
– Målet i år är att få fina resultat internationellt och så EM, sade Sandra då, och tillade att hennes långsiktiga mål så småningom är att rida OS i dressyr.

Nu har Sandras ambitioner och drivkrafter uppmärksammats av Sparbanksstiftelsen Skaraborg, som utsåg henne som mottagare till stipendiet Ekrosen.

Sandra fick ta emot 10 000 kronor med följande motivering:

”Sandra är en mycket ambitiös och driven ung tjej, som har en stor erfarenhet och kunskap och tävlar främst i dressyr men även banhoppning och fälttävlan i ponnyklassen. 2017 är hennes sista år som tävlande på ponny och hon har målsättningen klara kvalet till EM genom att rida SM i juli 2017.

Sandra är inte bara en duktig tävlare, utan också en inspiratör för barn, och ger tillbaks av sin kunskap i form av tränare. Hon utbildar också andras hästar, allt från B-ponnys till stor häst och hjälper några stuterier i Västra Götalands län att marknadsföra och meritera deras hästar.

Hon är en utmärkt kandidat att få Ekrosen, som är ett utvecklingsstipendium som instiftats för att uppmuntra och ge personer möjlighet att utvecklas inom sitt intresseområde.”

Sandra skriver på sin blogg att hon känner sig ”Otroligt glad och tacksam” för utmärkelsen, och Skaraborgs Länstidning berättar att hon tänker använda pengarna till träning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden