Sport
24 november 2016 19:35

Kör så det ryker!

Ride and Drive med hoppryttare mot fältävlansgänget bjöd på bett! Bäst i test blev hopplaget, ledda av SIHS sportchef Malin Baryard Johnson

Kör så det ryker!
Niklas Lindbäck körde psykning mot Jens Fredricson men det hade fältävlanslaget inget för. Fördel hopplaget. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Det finns många varianter på Ride and Drive beroende på vem som sponsrar. I Friends är det de små låga traktorerna från John Deere som ska rattas runt. Genom åren har ryttare som Niklas Arvidsson fått dem att både spinna loss, rulla på två hjul och göra stoppsladd. Själva hopprundan sköter ryttarna busenkelt – även om inte alla bommar blev uppe med lånehästarna.

Sportchef Malin Baryard hade både ner bommar och bollar men vann ändå första matchen – Sara Algotsson Ostholt kör helt enkelt för sakta.

En mycket taggad sportchef vid ratten.

När Jens Fredricson skulle köra bil så galopperade Niklas Lidbäck efter honom i serpentinen och stressade på. En taktik som funkade fint, Lidbäck är dessutom grym på traktorn men mulade en kon på mitten. Segern gick till fälttävlanslaget för det var grymt snabbt.

Nej nej nej, inte den vägen Niklas Lindbäck.

Hanna Berg spettade på ordentligt och kunde köra traktor fort men mulade även hon sista konen i serpentinen. Jonna Ekberg är snabb till häst, som en vind, men vad kan hon göra i en traktor? Njaeee, första bollen ner och en demolerad kon blev resultatet. Fördel fälttävlan, igen!

Sista paret ut i duell var Dogge aka Douglas Lindelöw mot Ludde aka Ludvig Svennerstål. Douglas red fort fort men bommarna föll. Han kunde köra traktor fort men den stackars stackars tredje konen är snart inte mer, totalt manglad. Ludde på för dagen vit häst körde plattan i mattan även på hästen och var felfri! Inte så vanligt i klassen. Fort in i traktorn, inte så kvickt iväg men ganska snabbt. Men den sista stackars konen fick en dödsstöt. Fördel hopplaget!

Med blixtens hastighet i sitt rätta element – Douglas Lindelöw.

Men såklart krävdes det omkörning….

Niklas Lindbäck möter Douglas Lindelöw. Hujeda mig så fort Douglas kan rida, men att skona den tredje konen var stört omöjligt, rest in piece kära kon. 
Niklas har vinnarskalle och vill nog gärna ta hem det hela.

Niklas Lindbäck i aktion.


Douglas Lindelöw med Quebec i snabb stil.

Ritten gick i 180 knyck och alla bommar blev uppe men när den tredje konen än en gång rök all världens väg så gick segern till hopplaget. 


Aj aj aj den konen står inte mer.

Resultat individuellt
Foto: Roland Thunholm
Foto: Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden