Sport
25 november 2016 11:59

Isac bästa unga Grand Prix-häst i LFC

De unga talangerna klarade miljö och krav väl i Friends Arena när Lövsta Future Challenge för unga hästar gjordes upp. Bäst av alla var sista startande Minna Telde med sin Isac, en segrare med marginal.

Isac bästa unga Grand Prix-häst i LFC
Puss min älskling, Minna faller Isac om halsen efter en verkligt fin finalritt. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Lövsta Future Challenge för Unga hästar rids i U25-Grand Prix. Svårigheterna brukar koncentreras till piaffen men även byten och piruetter kan vara svåra att få till på så unga hästar.


Eva Fahlbrink och Amberson fick finalbiljett då Sofia Möller och Royalist inte kom till start. De visade med besked att de gjort sig förtjänta av en finalplats.
– En riktigt söt häst, som inte bryr sig om miljön, alls, mamma Amber upp i dagen, menade Patrik Kittel.
– En riktig ”jobbare” som verkligen vill vara med men han är än så länge inte riktigt framför hjälperna. Han kommer att lära sig att gå med mer energi. Dessutom ett stort plus, vi fick äntligen se femton byten i varje som dessutom var raka, well done, sa Carl Hester.
Officiellt resultat 65,419 procent och marginellt snålare publik på 65,392 procent.


Gunilla  Byström och Vectra borde vara taggade för att ta en seger, de var i final 2015 och kom på andra plats. Idag såg de stensäkra ut, ingen hicka, alla rörelser på plats och härlig harmoni med fina väl centrerade piruetter.
– Vilken härlig sista medellinje, en häftig häst, sen är detta en Silvano-avkomma.
– Vilken fantastisk ritt av Gunilla, sånär som på ettorna, vilken begåvning. Gunilla rider den här hästen så otroligt bra, den dagen hon kan rida den framåt på riktigt så blir det hur bra som helst, sa Carl Hester.
Officiellt resultat 67,953 procent och publiken gav 67,568 procent. 


Ta en dans med Latinotanz tyckte Mads Hendeliowitz. Den mörka vackra hästen var bra mycket bättre på det här med piaff inne på banan än på Elmia där Mads bärgade sin finalbiljett. Då sa Mads att han tänkte träna på det och programridning hemma, det verkar ha gjort susen.
Officiellt resultat 64,186 procent, publiken gillade Mads och gav 67,307 procent.


Minna Telde och Isac tog sista chansen de har att komma till Friends. På Elmia gav segern en finalbiljett på bara två starter, så kan det bli när båda starterna är segrar. Isac är elva år och nästa år är han ”vuxen”. På banan visade han sin otroliga piaff och passagebegåvning, utan att vara blyg för miljön. 
– Fantastiskt fin runda, vilken närvaro Isac har, sa Patrik Kittel.
– När man letar efter en bra dressyrhäst så ser man de naturliga atleterna som förebilden, den här har allt. Piaffen är verkligen bra, ibland lite ojämna steg men han kommer att bli bättre och bättre när han blir mer avspänd. Detta var fantastiskt att se, så profesionellt riden.
Officiellt resultat 72,349 procent, men publiken har ”bara” delat ut 71,154 procent.

En solklar seger för Minna Telde och Isac.

Resultat

Har du missat något från Friends? Här finns Ridsports alla artiklar från hästfesten.

Foto: Mikael Persson

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden