Sport
25 november 2016 22:32

Persson tvåa i världscupkvalet

Fredag kväll i Friends Arena betydde körningens uppvärmningsklass inför världscupkvalet på söndagen. Fredrik Persson gick först ut och slutade tvåa efter Boyd Exell.

Persson tvåa i världscupkvalet
Boyd Exell. Roland Thunholm

I Stockholm går körningens andra världscupkval av säsongens totalt åtta innan det är final i Göteborg i februari. Banbyggare är Dan Henriksson.

Högst rankad av kvällens sju startande är Boyd Exell från Australien som ligger etta på FEI:s världsrankning. Han tog dessutom poäng med en andraplats i första kvalet i Stuttgart. Segrade där gjorde fjorårets finalsegrare Ijsbrand Chardon.


Fredrik Persson in action. Foto: Roland Thunholm

Fredrik Persson och hans fina spann startade riktigt bra men hade en boll ner, sluttid 151,22. Han hade ett härligt flyt genom alla hinder, extra kul efter att ha fått startplats på ett wildcard. Belgaren Edouard Simonet hade ner hinder 4, fick vänta på återuppbygnad men tog sedan fel väg och blev utesluten. Efter diskussion med domarna fick han köra om utom tävlan. 

Det var inte troligt att Boyd Exell skulle göra några sådana misstag. Även om det ljöd några ”Damn it” som skulle vara Demi (en av förlöparna) i hinder 4 så gick det otroligt lätt genom hela banan. Demi (50) (SWB f -98 e D-Day-Napoleon) är uppfödd på Bollerup. Hon hjälpte till att bärga en tid på 142,75, en klar ledning.

Hinder 4 skapade åter problem när tysken Rainer Duen fastnade och fick fem straff. Han hade ner ytterligare ett antal markörer och tyska ”hejarop” hördes.  

Det var lätt att tro att Josef Dorbrovitz klonat sig men det var sonen Junior som var först ut med sitt trekvartsgråa spann. Junior klarade hinder 4 galant, ren Exell-klass men någonstans längs banan föll en bollmarkör, 167,26 sekunder.

Sist ut var Senior Dobrowitz även han med ett trekvartsgrått spann. En rutinerad kusk och de ungerska kommando ljöd genom arenan inte bara till hästarna, kanske var det efter att två markörer fallit och piskan ven. Totalt 157,23 sekunder med 10 fel. 

Resultat
Har du missat något från Friends? Här finns Ridsports alla artiklar från hästfesten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden