Sportnytt
25 juli 2016 11:30

Återförenade Team Svea vann SM-guld

De har inte tävlat tillsammans sedan EM i Aachen förra året, ändå blev det lagguld med marginal på årets SM i voltige för Team Svea.

Återförenade Team Svea vann SM-guld
Team Svea har inte tävlat tillsammans sedan EM i Aachen men återförenades tillfälligt under SM och tog hem guldet i lagklassen. Photographer Roland Thunholm

I helgen avgjordes SM i voltige i Uppsala.  Laget som tog hem guldet har varken tävlat eller tränat tillsammans sedan EM i Aachen i augusti förra året.

Enligt Svenska Ridsportförbundet skulle 2016 bli ett år utan tävlingar för Team Svea eftersom en lagmedlem pluggar på annan ort och en annan gör en individuell satsning som krockar med lagdeltagande.

Men inför årets SM bestämde sig tjejerna ändå för att samlas och köra en enda tävling. Resultatet? SM-guld. Hästen som bar laget tll segern heter Dickens Hardsyssel och linförare var Ronja Persson.

Individuella guld tog i seniorklassen Sandra Anderberg, i juniorklassen Ella Filippa Velander och i miniorklassen Kajsa Rimskog.

Guldmedaljörerna Sandra Anderberg, Ella Filippa Velander, Kajsa Rimskog kompletterade med silvermedaljören i juniorklassen Johanna Lindberg är också de fyra som får representera Sverige på EM och VM i voltige i Le Mans den tredje veckan i augusti.

Arrangörens hemsida

Resultat med mera på tävlingens Facebook-sida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden