Sportnytt
17 maj 2017 11:13

Klart med tre år till med Lövsta Future Challenge

Prima nyheter för unga talanger. Lövsta Future Challenge för både U25-ryttare och unga hästar kör vidare i tre år till.

Klart med tre år till med Lövsta Future Challenge
Antonia Ax:son Johnsons ekipage Tinne Vilhelmson Silvfén och Bennetton Dream vid LFC-segern 2014.

Prestigefyllda Lövsta Future Challenge har blivit ett mål på vägen i karriären för många av de mest lovande unga hästarna och ryttarna sedan starten. Dressyren hade sin första säsong 2012 och hoppningen två år senare. Nu är det klart att tävlingen fortsätter till och med åtminstone 2020.

– Aldrig trodde vi att Lövsta Future Challenge skulle få ett sådant genomslag som det har fått både inom dressyren och hoppningen. Lövsta Future Challenge har blivit en stark motor i svensk ridsport och vi är precis i början av en fantastisk och positiv utveckling, den vill jag fortsätta vara med och stötta, säger Antonia Ax:son Johnson, ägare till Lövsta Stuteri och sponsor av Lövsta Future Challenge, i ett pressmeddelande.

– Det är fantastiskt att se utvecklingen, inte minst på våra U25-ekipage under de år vi kört tävlingen. Standarden på svensk dressyr ökar på bred front, fler ekipage i Grand Prix och ekipage som rider på högre procent, säger Peter Härnstam, projektledare för Lövsta Future Challenge Dressage, i samma pressmeddelande.

OS är målet
Säsongen för årets dressyr har redan startat och hoppningens första kval för unga hästar går på sensommaren. Dressyrfinalerna går i Friends Arena i samband med Sweden International Horse Show och hoppfinalerna går i Scandinavium vid Gothenburg Horse Show. Lövsta Future Challenge uppger att målet är att minst två hästar eller ryttare, som har deltagit i tävlingen, finns med i landslagen under OS i Tokyo 2020.

– Vi ser att våra svenska unghästar står sig väl i den internationella konkurrensen och flera ur första säsongen tävlas framgångsrikt i 150-klasser. Våra U25-ryttare har också visat framfötterna både i Lövsta Future Challenge-finalen och under andra stora internationella tävlingar. Det är även roligt att flera av dem fått representera Sverige i seniora landslagssammanhang, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare för Lövsta Future Challenge Jumping.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden