Sportnytt
15 juli 2017 13:53

Ulla Håkanson delade ut 600 000 kronor

För 13:e gången i ordningen har Sveriges mesta SM-medaljör i dressyr, Ulla Håkanson, delat ut Ajaxstipendiet. Tre såväl framgångsrika som lovande ryttare fick 200 000 kronor var.

Ulla Håkanson delade ut 600 000 kronor
Glada stipendiater med Ulla Håkanson.

Ulla Håkanson delade Ajaxstipendiet till dressyrryttarna Ida-Linn Lundholm och Lina Dolk samt hoppryttaren Antonia Pettersson Häggström. De får 200 000 kronor var som ska användas till träning under de närmsta två åren.

Kommittén som väljer ut stipendiaterna består, förutom av Ulla Håkanson, av Kyra Kyrklund, Eva-Karin Oscarsson och Jan Brink.

Om stipendiaterna:
IDA-LINN är 26 år gammal och arbetar sedan 2010 på Tullstorp hos Jan Brink. Hon har aldrig haft egna hästar utan börjat på ridskola och fått rida andras hästar tills nu då hon får rida och tävla en mängd hästar i olika åldrar hos Jan. Även Åke Björsells hästar. Hon har vunnit två bruksprov, flera unghästchampionat samt Breeders Trophy och har ridit unghäst-VM.

LINA, 19 år från Sparreholm har tävlat i landslaget på ponny, junior, YR och som U25-ryttare. Hon har segrar i NM som junior och som U25 2016 på hästen Biggles samt flera SM-medaljer. Har även 7-årige De Lazet på gång som hon vann Dressyrringens MB-Cup med. Tränare är Kristian von Krusenstierna.

ANTONIA, 20 år från Kungsbacka har flera hästar i stallet. Den bästa är Chick Flick som hon utbildat själv. Förra året avslutades med ett guld i YR-SM. Har även två SM-silver och ridit flera nationshoppningar för Sverige. Hon har god hjälp av sina föräldrar som båda ridit svår hoppning.

Källa: FHS

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden