Sport
28 augusti 2014 17:48

Fox-Pitt toppar efter första dagen

Storbritanniens William Fox-Pitt och Chilli Morning toppar VM i fälttävlan efter första dagens dressyr. Malin Petersen och Sofarsogood ligger 38:a.

Fox-Pitt toppar efter första dagen
William Fox-Pitt glänste i torsdagens dressyr och leder VM i fälttävlan efter första dagen.

Storbritanniens William Fox-Pitt och Chilli Morning slutade på 37,5 straff i sin dressyr. Han var nöjd med sin dressyr som var en uppvisning i lätthet och avspändhet med precision i rörelserna. 
– Men det här kommer definitivt inte att bli en dressyrtävling, sa britten på presskonferensen efter dressyren där han också imponerade med att svara på flytande franska.
Mentalt märktes det dock att han redan hade lagt dressyren bakom sig och nu är helt inriktad på lördagens tuffa terrängprov. 
– Det är stort och tekniskt, en riktig mästerskapsbana, sa han.

William Fox-Pitt tog över ledningen efter Tysklands Michael Jung som är titelförsvarare. Han rider Fischerrocana och slutade på 40,7 straff efter en ritt med en totalt fokuserad häst som bjöd på ett avspänt test.
– Jag är nöjd, det var en bra dressyr, säger Michael Jung som är först i det tyska laget.
– Terrängen kommer att kräva full koncentration. Det går uppför och nedför hela tiden. Banan är tuff men jag är full av tillförsikt. 

Tysklands Ingrid Klimke och FRH Escada JS ligger trea på 41,2 straff. Enda svenska ryttaren i torsdagens startfält, Malin Petersen ligger 38:a. 48 av de 91 startande ekipagen har gjort sin dressyr på torsdagen. Storbritannien leder nationstävlingen före Tyskland. På bronsplats ligger Nya Zeeland. 

Fälttävlans dressyr fortsätter med andra halvan av startfältet i morgon, fredag. Då rider bland annat svenska ryttarna Dag Albert och Anna Hilton. 

Resultat

Se bilder på VM-terrängen.

Läs mer om torsdagens dressyr. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden