Sport
27 augusti 2014 10:52

Santana bättre, Minna nöjd

Första svenska ryttare i dagens GP Special på VM i Caen, Normandie var Minna Telde med svarta hingsten Santana. "Det kändes skönt att gå in idag och sätta piaffen så lätt", sa hon efter sin ritt.

Santana bättre, Minna nöjd
Minna Telde hade några missar med Santana under dagens Grand Prix Special, men ryttaren var ändå nöjd med sin häst. Roland Thunholm

Minna Teldes ritt med Santana började oturligt, ett enkelt taktfel i den första travökningen satte domarna på den lägre skalan direkt.

– Sen hade vi några missar till men piaffen satt direkt idag och han var väldigt avspänd och fin, något vi jobbat på hela vintern. Jag har ofta fått kommentaren ”hastig” men det är borta nu och avspänd är ordet som gäller just nu, då måste jag anpassa mig till det. Den här jobbet med att göra honom mer avspänd gör att vi ibland får kommunikationsmissar, det blir lite långsammare helt enkelt. Men totalbilden är bättre, Santana är mycket bättre i är än förra året i Herning, vad än siffrorna säger, konstaterar Minna som känner sin häst.

Med största sannolikhet räcker inte resultatet på lite över 71 procent till en plats i küren. då är VM över för hennes del.
– Det är klart att det känns surt. Inte bittert och inte missunnsamt för de som kommer dit men det är klart att jag hade velat rida där!
Minna stannar och hejar på lagkamraterna.
– De får se till att rida dubbelt så bra så vi verkligen har något att hurra för, avslutar Minna, svettig efter dagens work-out i sadeln. 
Dressyr är inget för tunnisar.

Online resultat för klassen

Se hela Minnas ritt här:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden