Hoppning
18 juni 2018 17:06

1,60 GP-placering för Petronella Andersson

StorbritannienVid de fyrstjärniga tävlingarna i brittiska Harthill-Bolesworth blev det flera fina svenska placeringar. Petronella Andersson tog en GP-placering över 1,60-hinder med Bacardi.

1,60 GP-placering för Petronella Andersson
Petronella Andersson blev GP-placerad över 1,60-hinder i helgen, här dock med annan häst (arkivbild). Roland Thunholm

Ett gäng svenska ryttare var förra veckan och tävlade vid den fyrstjärniga tävlingen The Equerry Bolesworth International Horse Show i Harthill-Bolesworth, Storbritannien.

Den högsta klassen var Grand Prix-hoppningen över 1,60-hinder och hade 41 startande. Klassen avgjordes över två rundor. De tolv ryttare som var felfria eller hade ett tidsfel gick vidare till andra omgången, bland dessa fanns Petronella AnderssonBacardi (KWPN val f-06 e Andiamo-No Limit, uppf F. Van Gerwen, Wintelre) som var felfria. I andra rundan blev det fyra fel för ekipaget, och de landade på en åttonde plats. Placeringen gav cirka 25 000 kronor i prispengar.

Klassen vanns av irländaren Paul KennedyCartown Danger Mouse.

Resultat 1,60

Även Jonna Ekberg tog en framskjuten placering i en av de högre klasserna. I 1,50-hoppningen tog hon en fjärde plats med Univers du Vinnebus (SF hingst f-08 e ucciano-Grenat de Grez, uppf M. Julien Sanson) efter dubbla felfria rundor. I prispengar blev det cirka 25 000 kronor även här.

Klassen hade 54 startande och även här vann Paul Kennedy på Cartown Danger Mouse.

Resultat 1,50

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden