Hoppning
1 april 2018 19:57

Dagstorp och Föreningen Sportryttarna premiärvann elitserien

ElitserienPå påskdagen avgjordes första omgången i hoppningens elitserie i Södra och Mellersta gruppen. Föreningen Sportryttarna vann Mellersta gruppen i Mantorp och Dagstorpsortens Ryttarförening vann Södra gruppens första omgång i Helsingborg.

Dagstorp och Föreningen Sportryttarna premiärvann elitserien
Här är halva Dagstorps segerlag genom Magdalena Regårdh med Lucy in the Sky och Lina Linell med Tonic. Foto: Privat

Mellersta gruppen hade sin årspremiär av Folksam Elitallsvenska på regionala tävlingar hos Föreningen Mantorpsryttarna.

Sex lag kom till start, men det var bara segrande Föreningen Sportryttarna, Åtvidaberg, som höll nollan över 1,30-hindren. I segrande laget ingick Frida Petersson/Dulocia, Paulin Oskarsson/Laura S, Sara Andersson/Emmelie Paola och Elin Andersson/Femmelusina.

Tvåor blev Loviseholms Sporthästklubb och Värnamobygdens Ryttarförening med 4 fel vardera i grundomgången.

Resultat, Mantorp

Södra gruppens årspremiär gick på nationella tävlingar hos Helsingborgs Fältrittklubb. Där kom  åtta lag till start och det blev en tajt omhoppning mellan fyra lag som nollade grundomgången. Både Dagstorpsortens Ryttarförening och IM Sportriders Ryttarförening höll nollan även i omhoppningen, men Dagstorp var något snabbare och vann med drygt tre sekunder tillgodo.

I Dagstorps segrande lag ingick Erik Nordström/Imola, Magdalena Regårdh/Lucy in the Sky, Lina Linell/Tonic och Jennifer Jonsson/Qlara.
– Det känns superbra att vinna. Men hela laget var rätt nervösa innan tävlingarna i dag med tanke på det tuffa motståndet här i södra gruppen, säger Lina Linell.

Dagstorpsortens Ridsportförening har tagit sig till finalen och lag-SM i Falsterbo tre år i rad och har bestått av ungefär samma gäng hela tiden. Bästa resultatet hittills är en fjärde plats 2017.
– Vi är sammansvetsade och har en bra laganda, säger Lina Linell.

Söndagens seger ska så klart firas, men Dagstorp firar faktiskt efter varje omgång i elitserien.
– Vi äter smörgåstårta. Men det gör vi alltid vid varje omgång, säger Lina Linell som inte tvekar med svaret när det gäller målsättningen i år.
– Det får gärna bli medalj, säger hon.

Resultat, Helsingborg

Aktuell ställning, Folksam Elitallsvenska

Årets tävlingsplatser och datum

Regler, Folksam Elitallsvenska 2018

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden