Dressyr
19 juli 2014 15:27

Rekord-Tinne slog till

(Uppdaterad) Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello visade att de är att räkna med på VM. Ekipaget kom femma i Aachens Grand Prix Special och passade på att slå svenskt rekord. Hon har dessutom vunnit över både Valegro och Parzival i samma tävling.

Rekord-Tinne slog till
Tinne Vilhelmson Silfvén gjorde en av sitt livs ritter när hon och Don Auriello slog svenskt GPS-rekord i Aachen. EventingPhoto

Temperaturen var hög i Aachens dressyrarena när Grand Prix Special reds på lördagen. Men det påverkade inte Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello det minsta. Ekipaget gick in det starka startfältet och gjorde en av sina bästa prestationer någonsin. Det var bra tryck i Don Auriello som bland annat visade travslutor som var helt enligt skolboken och fina piruetter.
– Det var så himla kul att tävla i dag. Jag hade en så bra känsla, säger Tinne Vilhelmson Silfvén. 

Ekipaget slutade på 79,039 procent vilket är nytt svenskt rekord. Det blev en femteplats i klassen.
– Jag lyckades temperera honom rätt här i värmen. Det är inte så enkelt. Men jag red honom ganska länge i morse i ridhuset och sedan blev det bara en kort framridning med många skrittpauser innan jag skulle starta. Det verkade fungera bra.
Nu har du slagit både Valegro och Parzival i samma tävling. Hur känns det?
– Man får ju en känsla av att det är möjligt, att jag närmar mig dem. Det har känts omöjligt innan. 

I kampen mellan Totilas och Valegro blev det ytterligare en poäng till Totilas som vann klassen med 84,529 procent. Charlotte Dujardin/Valegro blev tvåa och Helen Langehanenberg/Damon Hill NRW trea. Jeanna Högberg och Darcia VH fick 70,299 procent och blev 21:a vilket inte räcker för kvalifikation till söndagens kür. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden