Sverige
4 januari 2019 08:06

20-tal hästar evakuerade när stall brann

StallbrandUnder natten mot fredagen fick ett 20-tal hästar evakueras då ett stall vid Hageby Ridklubb i Norrköping började brinna. Polisen misstänker att branden var anlagd och en man anhölls på fredagen.

20-tal hästar evakuerade när stall brann
Räddningstjänsten var snabbt på plats. Foto: iStock.com/jjoerns

Larmet om branden kom vid halv tvåtiden natten mot fredagen och räddningstjänsten ryckte ut med flera styrkor. Det här berättar flera medier.

Det var en vägg i stallet som brann och räddningstjänsten kunde förhindra en mer omfattande spridning av elden.
– Den var på väg upp mot takfoten och taket så det var verkligen på gränsen att den här branden spred sig, säger Daniel Agerhult som är inre befäl hos Räddningstjänsten Östra Götaland till P4 Östergötland.

De evakuerade hästarna fördes till en paddock i närheten. Efter ungefär en timme var branden unden kontroll.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand. Det finns misstankar om att branden var anlagd, och platsen spärrades av för en kriminalteknisk undersökning. Senare på dagen anhölls en man i 35-årsåldern, hemmahörande i Norrköpings kommun, som skäligen misstänkt för branden.

Lyssna på inslaget från P4 Östergötland nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-