Världen
10 april 2017 07:39

25 gripna i ny hästköttskandal

En ny hästköttskandal har avslöjats. Med hjälp av falska intyg har kött från både stulna och sjuka hästar sålts till flera länder i Europa.

25 gripna i ny hästköttskandal
Hästar ska ha stulits i Portugal och sålts vidare under falska intyg. (Arkivbild tagen i annat sammanhang).

ATL rapporterar att samma holländska man som var inblandad i härvan för några år sedan då 50 miljoner kött återkallades från hela Europa nu sitter häktad i Spanien.

Totalt är 25 personer gripna och misstänka för bland annat brott mot folkhälsan, urkundsförfalskning och penningtvätt. Både Europol och spansk polis har arbetat med utredningen och det har visat sig att den innefattar bland annat sjuka hästar och hästar som har stulits i Portugal. Kött ska ha exporterats med falska intyg till länder som Holland, Frankrike och Italien.

ATL berättar vidare att de inblandade i den stora härvan från 2013 med 50 miljoner kilo hästkött, som i många fall såldes som nötkött, fortfarande inte har fått sina straff. Utredningen har inte kunnat slutföras än och under tiden misstänks holländaren ha fortsatt med den olagliga hästkötthandeln.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden