Avelsnyheter
23 juli 2019 15:50
Ridsportplus

30 godkända hingstar till unghäst-VM

MästerskapAv 122 startande från 23 länder vid unghäst-VM i dressyr i Holland nästa vecka är 30 godkända hingstar. Arrangören bjuder i år på flera nyheter.

30 godkända hingstar till unghäst-VM
Helgstrand Dressage har 13 hästar nominerade till unghäst-VM och Andreas kommer själv att rida fyra hästar, bland annat fjolårets guldmedaljör Revolution. Pressbild

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det blir ett riktigt getingbo i holländska Ermelo nästa vecka. Startlistorna skvallrar om idel ädel avel och ett stort antal av de deltagande unga stjärnorna är också själva verksamma i avel.

Borta är auktionen som hållits de senaste åren, nytt är att 4-åringar kommer att få vara med och tävla i en nyinrättad klass. Det har även skapats en klass för 8- till 10-åriga före detta deltagare i unghäst-VM.

Dessutom passar det holländska avelsförbundet KWPN på att marknadsföra sig för alla tillresta utländska gäster. De kör en show där de visar upp det mesta av det bästa ur sin egen avel på lördagskvällen, en show som avslutas med att åskådarna bjuds på tillfälle att få träffa några av deras mest framgångsrika avelshingstar.

Många Helgstrandhästar

En som utmärker sig i UVM-sammanhang är Andreas Helgstrand. Hans företag äger 13 hästar, varav fem av dem är godkända hingstarna, som nominerats till start i mästerskapet i år. Dessa tävlar för fyra olika länder.

Helgstrand har sedan han startade sitt företag 2008 vunnit elva medaljer vid unghäst-VM. I år rider han fyra av hästarna själv, bland andra fjolårets guldmedaljör i 5-årsklassen Revolution som kommer tillbaka för att försvara sitt guld även i 6-årsklassen.

Ridsport
Springbank II VH, här under Charlotte Dujardin är nominerad att representera Sverige under unghäst-VM. Arkivbild: Roland Thunholm

Störst intresse brukar 5-årsklassen, där bland annat Västra Hobys Springbank II VH startar under SWB-flagg, tilldra sig.

Hård konkurrens

Konkurrensen i år är knivskarp. Springbank ska bland annat mäta sig med haussade Secret, som för första gången tas ut i större sammanhang riden av svenskan Jessica Lynn Thomas, Valverde med fullblodsproffset Eva Möller i sadeln, Jovian riden av Andreas Helgstrand själv, Jameson RS2 som slog Jovian med en hårsmån i Hollands Pavo Cup i fjol och Joop van Uyterts populära Just Wimphof.

Bland alla dessa testosteronstinna herrar ska Andreas Helgstrand också starta sin stjärna stoet Queenparks Wendy.

SWB:s deltagare är förutom Springbank II VH Lumiere/Anna Zibrandtsen, Demand/Yvonne Österholm och Zapp VS/Angelica Byström.

Tävlingarna drar igång på torsdag och på plats på läktaren under helgen kommer bland andra deltagarna i Ridsports läsarresa att vara.

7-åriga godkända hingstar i startfältet:

Cap Amour
First Step Valentin
Sandokan
Hesselhoj Donkey Boy
Total Hope
D’Avie
Hermes
Henkie

6-åriga godkända hingstar i startfältet:

Marc Cain
Quanto Curo vh Bloemenhof
Ironman H
Inclusive
Revolution
Zum Gluck RS2
Meggle’s Fidelio Royal
Destacado FRH
Zucchero OLD
In Style
Imposantos
Beukenvallei’s Iconic B

5-åriga godkända hingstar:

Demand 1344
Secret
Valverde
For Gold
Jovian
Jameson RS2
Johnny Depp
Just Wimphof
Springbank IIVH
Don Vito de Hus

Ekipage som tävlar för SWB.

Alla anmälda.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden