Sverige
27 mars 2012 08:00

35-åring firas i Hovmantorp

Gotlandsrusset Russi fyller snart 35 år. Det ska firas med knäckebrödstårta och annat hemma i Hovmantorp.

35-åring firas i Hovmantorp
Tre generationer med ryttaren Casper Holst, Hanna Gunnarsson och Bettan Gunnarsson kommer att fira Russi på hennes 35-årsdag.

Den 13 april blir det kalas hemma hos Elisabeth Gunnarsson i Hovmantorp. Då fyller nämligen Russi 35 år. Hon kom till fastlandet och Elisabeth Gunnarsson från Gotland som 2-åring 1979.
– Hon är envis och karltokig. En gång simmade hon över en hel sjö till en herre när hon var brunstig. Som tur var var det en valack, berättar Elisabeth Gunnarsson.

1980 fick Russi sitt första och enda föl. Hon har startat mycket klubbtävlingar i hoppning där hon var som ett yrväder. En av gångerna la hennes ryttare Hanna Gunnarsson en volt på banan för att lugna henne och gled av. Men Russi fortsatte hoppa banan utan ryttare.

Russi är fortfarande pigg och går handikappridning med barn en gång i veckan. Hon jobbar också lite som mormor och håller som ledarsto ordning och reda. Födelsedagsbarnet ska firas traditionellt med familjen och knäckebrödstårta.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden