Sverige
19 maj 2020 06:25

362 föreningar vill ta del av stödpaket

CoronasmittanAv de cirka 900 ridsportföreningar som finns i Sverige, och som är anslutna till Ridsportförbundet, har 362 ansökt om att få ta del av det krispaket till idrotten som regeringen tagit fram.

362 föreningar vill ta del av stödpaket
Många ridsportföreningar vill ha hjälp av regeringens stödpaket i coronakrisen. Foto: Fredrik Jonsving

Det är Riksidrottsförbundet som har som uppgift att fördela de 500 miljoner kronor som stödpaketet innehåller. Sammanlagt har 4064 idrottsföreningar och 49 specialidrottsförbund sökt det kompensationsstöd för corona som regeringen beslutat om – flest ansökningar har kommit från fotbollen, 1228 stycken, därefter ridsportens 362 och innebandyn med 225 ansökningar.

– Nu väntar ett gediget och svårt arbete med att hantera ansökningarna och sedan arbeta för att Riksidrottsstyrelsen ska kunna ta beslut om fördelning av stöd den 11 juni. Hur stort behovet av stöd är i ansökta kronor totalt sett får vi återkomma till eftersom inte alla ansökningar handlagts ännu, säger ordföranden Björn ErikssonRiksidrottsförbundets sajt.

Flest ansökningar från storstäderna

De kommuner med flest antal föreningar som sökt stöd är Stockholm, Göteborg och Malmö. Kompensationsstödet ska delas ut till de föreningar som drabbats hårt av inställda evenemang och som tvingats anpassa sin verksamhet, med stora ekonomiska konsekvenser. Den period som kompensationsstödet gäller för är 12 mars till 30 juni.

– Vi vet att föreningar och förbund har ställt in evenemang och verksamheter eller riskerar att tvingas göra det även under kommande månader. En kartläggning görs nu av hur behov av ytterligare stöd ser ut beroende på hur länge denna samhällskris pågår, säger Björn Eriksson.

Flest ansökande föreningar per idrott

Fotboll 1228 ansökningar
Ridsport 362
Innebandy 225
Friidrott 214
Golf 206
Ishockey 194

Se hela listan över idrotter och kommuner

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden