Hoppning
14 juli 2021 13:18

39 välhoppande 5-åringar på noll fel

FHS 2021Den stora kullen med 5-åringar bjöd på många fina språng i den första semifinalen i Folksam Open i Falsterbo. 39 av de över 100 till start klarade av utmaningen helt utan fel.

39 välhoppande 5-åringar på noll fel
Maria Gretzer och Stingray var ett av de felfria ekipagen. Foto: Roland Thunholm

108 hästar kom till start i 5-åringarnas första semifinal i Falsterbo – för att kvala har de behövt göra minst två felfria rundor i lägst 1,20-klasser under året.

39 av dem klarade dagens utmaning, som reds inne på dressyrbanan, felfritt på hinder – ytterligare sju ekipage var nolla på hinder men drog på sig ett ynka tidsfel. Falsterbo bjöd på tryckande hetta och ryttarna fick rida utan kavaj i värmen. Ett räcke precis intill läktaren på ena långsidan ställde till en hel del problem för de unga hästarna, och det krävdes viss övertalning av många ryttare.

Dagens semifinal I reds i 1,20, och i morgon torsdag rids semifinal II på dressyrbanan i 1,25. De ekipage som haft mer än tolv fel idag startar först och rider en ”consolation-klass” som är tio centimeter lägre – dessa ekipage har ingen möjlighet att ta sig till finalen.

Finalen på lördag går även den över 1,25-hinder, men då får 5-åringarna flytta in på stora gräsbanan. Dit går de 20 bästa hästarna med lägst antal fel efter semifinal I och II. I finalen nollställs resultaten.

Resultat

Equisport sänder alla klasser live från Falsterbo (betalkanal)

Arrangörens webbplats

Program, Falsterbo Horse Show Sport Edition

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden