Hoppning
9 juli 2018 16:32

5-åringarnas första semifinal hoppad på FHS

Falsterbo5-åringarna har hoppat sin första semifinal. Drygt 100 ekipage kom till start och för 36 av dem inleddes FHS-veckan med felfritt.

5-åringarnas första semifinal hoppad på FHS
Förra året vann Anna-Clara Pettersson och hennes SWB-valack Alonzo (e Arlando Z-Elmshorn, uppf Kristina och Maria Blad) 4-årsfinalen i Falsterbo. Nu inledde de 5-årshoppningen med felfritt. Foto: Roland Thunholm

Folksam Open för 5-åriga hopphästar startade igång på måndagsförmiddagen med den första av två semifinaler. För de 20 bästa efter två semifinaler väntar final på 1,25-höjder på fredag. I dag stod 1,20 bedömning A på schemat och 36 av de 103 till start fick en prickfri inledning på veckan.

Alonzo och Anna-Clara Pettersson är årets Breeders Trophy-vinnare bland 4-åringarna. Foto: Roland Thunholm
Alonzo och Anna-Clara Pettersson har hunnit med en del trevligt sedan förra årets FHS – exempelvis vann de Breeders Trophy i höstas. Foto: Roland Thunholm

En av de felfria var förra årets segrande 4-årsekipage Anna-Clara Pettersson och hennes Alonzo (SWB, val, e Arlando Z-Elmshorn, uppf Kristina och Maria Blad, äg Equiqlaris AB, Glada Hästen AB).
– Tack vare att vi var direktkvalade har vi kunnat ta det lite lugnt i vår och han har gått bra under säsongen, säger Anna-Clara och tillägger att den redan vinnarvana hästen alltid har hoppat bra.

En semifinal återstår för ekipagen och förra årets vinnare har siktet inställt på finalen. Både Anna-Clara och Alonzo trivs med att vara tillbaka på vinnarmark.
– Han älskar att vara här och var väldigt glad i dag på banan. Jag tycker också att det är jätteroligt att vara i Falsterbo – det är en fantastisk tävlingsplats.

Resultatlista med härstamning med mera

5årsofiafarmanullabella2
Sofia Farman hade två egna hästar till start och det blev lika många felfria rundor. SWB-stoet Ulla Bella Hästak var den ena… Foto: Roland Thunholm

 

5årssofiafarmancopernicus2rt
…och Copernicus, även han SWB, stod för den andra felfria rundan. Foto: Roland Thunholm
Ridsport
Victoria Almgren inledde felfritt med SWB-hingsten Mr Vain G, och var lika felfri med La Chic. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden