Dressyr
18 maj 2014 18:57

400 starter i Björbäck

Vårens stora dressyrmeeting i Björbäck är över med traditionsenlig avslutning i Grand Prix där det yngre gardet dominerade. Marina Mattsson etta med Beckham och GP-debutanten Ida Kristoffersson med Rolex TP på andra plats.

400 starter i Björbäck
Beckham i fin sista piaff på medellinjen i GP med Marina Mattsson. Kim Lundin

Inför helgen var det mer än 500 starter planerade, nu blev det 414 stycken under fredag till söndag i mestadels mycket vackert väder. Björbäcks RF utanför Våxtorp i Skåne arrangerar dressyrtävlingar på tre banor med klasser på alla nivåer.

Under helgen har nästan 60 unga hästar jobbat för att få sina kval till Falsterbo genom nålsögat, kvaltiden stänger 15 juni. 5-årige Quarton, riden av Yvonne Österholm, blev klar för start i Falsterbo genom en seger och en andraplats i sitt livs första start med vanligt program LA:3.

Långt ifrån alla lyckas att kvala, ibland stöter försöken på patrull, tävlingen i Björbäck ger flera möjligheter att försöka. 

Under meetinget rids lilla rundan, idag med Intermédiare I där Eva Fahlbrink segrade med Amberson på 68,904 procent, de var sjätte placerade i lördagens Prix S:t George.

Antalet startande i den avslutande Grand Prix-klassen blev allt färre ju längre helgen gick och idag startade endast sex ekipage inför de tre domarna Susanne Rudholm, Magnus Ringmark och danska Helle West. 

Marina Mattsson kommer nyss från en framgångsrik tävlingshelg på Ericsberg, i helgen var det mest det yngre gardet som fick lufta sig. Med Beckham tog hon en avslutande seger trots dyra missar när Beckham laddade på med turbotryck i galoppökningen och saxen.
– Han har börjat med det nu, lite matt i trav och sen högtryck i galoppdelen, vi tränar vidare så får vi se när han lugnar ner sig, sa Marina Mattsson.

Ida Kristoffersson har ridit U25 Grand Prix med Rolex TP men idag blev det premiär för ekipaget som gått hela vägen upp i klasserna tillsammans. De fick ihop 67,30 procent i debuten och det var bara 0,333 procent efter Beckhams segerresultat.

Meeting, resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden