Världen
26 september 2020 10:04

5 000 personer i publiken vid VM i sportkörning

MästerskapDet blir definitivt VM i sportkörning i oktober, rapporterar den franska arrangören. Publikantalet får max vara 5 000 personer vid ett och samma tillfälle, och mask är obligatorisk.

5 000 personer i publiken vid VM i sportkörning
Johan Herner är en av kuskarna som ska till VM. Arkivfoto.

Det blir definitivt VM i sportkörning, rapporterar den franska arrangören. Publikantalet får max vara 5 000 personer vid ett och samma tillfälle, och mask är obligatorisk.

Enligt Facebooksidan för tävlingen Les 5 Étoiles de Pau i Frankrike har lokala myndigheter bekräftat att VM i sportkörning definitivt blir av. ”Efter att ha arbetat nära myndigheterna har vi fått godkänt på hur vi ska hantera åskådarna”, står det att läsa på sidan.

En publik på maximalt 5 000 personer på en och samma gång får vistas inom tävlingsområdet. Ansiktsmask blir obligatorisk överallt. ”Mask på, för att stötta eventet 2020 och häst- och arrangörsindustrin som lidit mycket i år”, står det att läsa i inlägget som är undertecknat av Pascal Sayous, president för Les 5 Étoiles de Pau and vd på Centaure Events.

VM går av stapeln den 21 till 25 oktober. De svenska kuskarna som kommer vara på plats är Johan Herner Lena Elander, Tomas Sjöberg samt Camilla Lind.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden