Dressyr
3 augusti 2012 22:37

5-årsfinal utan SWB-ekipage

Det gick bättre för både Sandra Sterntorp och Mia Runesson i 5-åringarnas lilla final men det räckte inte ända fram. Frankrike knep segern och första finalplatsen när Alizee Froment segrade på den tyskfödde Oldenburghingsten Di Magic.

Alizee Froment red ihop nästan en hel poäng mer idag utan att ändra på något i sin ridning eller den svarte hingstens rörelsemönster. Hennes seger var klar men mellan andra och åttonde plats skiljde det inte många tiondelar. Finalbiljetter fick de två holländska hingstarna Decor Cachet L och Charmeur men det var på håret. Decor Cachet L förbättrade skritten och fick därmed klartecken för final och Charmeur gnäggade lite mindre inför något mer välvilliga domare.

Mia Runesson gjorde återigen en helgjuten insats med Faustino 1244 och förbättrade siffrorna något, idag fick han poäng för sin goda skritt. Sandra Sterntorp satsade allt på hästen hon ridit i knappt två veckor, Luxus CML 1246, och det gav resultat även om hingsten långsiktigt behöver mer styrka enligt domarutlåtandet. En del vila efter betäckningssäsongen gör säkert sitt till. Sandra fick fina vitsord för fin uppvisning i korrekt form och tempo.

Jeanna Högberg drog en riktig vädernitlott – det fullkomligt hällde ner från himlen under hennes och Cilantros ritt. Stackars Cilantro, han kämpade på med Jeanna men vädret var riktigt otäckt och domare Dietrich Plewa bad om ursäkt för poängen.
– Vi kan inte bedöma annat än det vi ser och Cilantro var starkt påverkad av regnet, konstaterade han urskuldande.

Nog dömde domarna det de såg men publiken såg något helt annat när KWPN-hingsten Vitalis var på banan. Publiken såg elegans och harmoni – domare Plewa menade att det var en orolig mun och finalplatsen uteblev.

Finalen rids lördag eftermiddag.

Fullständiga resultat
Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden