Hoppning
10 juli 2018 14:52

5-årsfinalisterna klara i Folksam Open

FalsterboFolksam Opens finalstartfält för 5-åriga hopphästar är klart. Två ryttare är dubbelt finalklara efter de två semifinalerna i Falsterbo.

5-årsfinalisterna klara i Folksam Open
Victoria Almgren och Mr Vain GJ samt Sofia Farmna med Ulla Bella Hästak är några svenska ekipage som är uttagna till unghäst-VM ArkivFoto: Roland Thunholm

Efter en vårsäsong med kval kom drygt 100 stycken 5-årsekipage till start i Falsterbos semifinaler. 25 slog till med felfritt i båda rundorna och är klara för veckans final. Bland dem finns 15 SWB-hästar, bland annat två efter Cabachon och två efter Vivaldi K. Förra årets 4-årsvinnare, Alonzo med Anna-Clara Pettersson, ordnade felfritt igen och är klara för final.

Dubbelt upp

Victoria Almgren är dubbelt finalklar med godkända Mr Vain GJ 1324 (SWB, hingst, f 2013, e Diarado-Lavirco, uppf/äg Gustaf Johansson) och La Chic (SWB, sto, f 2013, e Contant Q-Lasandos, uppf/äg Annica Johansson).
– La Chic och Mr Vain är jättefina båda tvåa. De har gått bra hela året, säger Victoria samtidigt som La Chic klappas om av sin lyckliga uppfödare och ägare.

Båda hästarna är coola och trivs i Falsterbo. Stoet beskriver Victoria som lite valpigare än så länge, medan hingsten är mer klar i sin kropp. Inför finalen tror Victoria på dem båda, men snäppet mer på Mr Vain om det skulle bli omhoppning.
– Han är snabbare, om vi kommer så långt som till omhoppning. Främst tänker jag förstås göra bra grundomgångar på den stora banan och om det blir omhoppning är det en bonus.

”Extremt felfri”

Sofia Farman satte punkt för den andra semifinalen med felfritt och såg till att få med sig två egna hästar till 5-årsfinalen: Ulla Bella Hästak (SWB, sto, f 2013 e Bonaparte Z-Dirco Hästak, uppf Hästak AB, äg Farman Showjumpers AB) och Copernicus (SWB, f 2013, e Camaro M-Cortus, uppf Peter Lindgren, äg Farman Showjumpers AB).

– Ulla Bella, som jag har köpt av Kjellssons på Hästak, är väldigt känslig, mycket blod, vill alltid göra rätt. Hon passar mig personligen väldigt, väldigt bra. Copernicus är också ganska het och han har en otrolig kapacitet.

Om du måste satsa, vem tror du mest på inför finalen?
– Båda har potential att kunna göra det bra, men Copernicus har alltid varit extremt felfri. Jag har haft honom ett år och han har bara rivit en bom på tävling.

Resultatlista med finalklara ekipage (dubbelt felfria) samt härstamning med mera.

Ridsport
La Chic och Victoria Almgren är klara för finalen. Foto: Roland Thunholm
Ridsport
Sofia Farman är klar för final med Copernicus. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden