Blogg
5 mars 2012 22:37

Vi behöver inte skapa en dokusåpa

Jag har fått flera mail från er läsare som undrar varför jag inte kommenterar förbundskapten Sylves stämning av Bonde-Peter för grovt förtal. Jag förstår ärligt talat inte varför jag ens skulle kommentera den tragiska historien?

Finns det någonting som är positivt med den där historien? Det är bara tråkigt för alla inblandade parter.

Enligt svensk lag så är alla människor oskyldiga fram till dess att motsatsen är bevisad i en domstol. Jag stödjer den principen fullt ut, och att på förhand hänga ut folk i media eller ”välja sida” är inte något som jag tänker ägna mig åt. Det är en oerhört låg nivå att sänka sig till. Faktiskt mycket lägre än den där reklamen som gick för några år sedan.

All reklam är inte bra reklam för ridsporten. Det här är ungefär lika bra reklam som att man kommer på ryttare att fuska med dopning. Visst, det kan hända att vi måste diskutera den här historien på ett sakligt och korrekt sätt så småningom, men låt oss vänta med det fram till dess att en domstol (eller två) har kommit fram till ett domslut. Allt dessförinnan är ändå bara spekulation och att grotta ner sig i folks olycka. Vi måste faktiskt inte skapa en dokusåpa.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden