Hoppning
3 januari 2017 08:09

Kika in på Linda Heeds nya gård

I december avslöjade Linda Heed att hon blir skåning. Familjen flyttar under våren till sin nya gård – ta en kik på bilderna här och läs mer om planerna.

Kika in på Linda Heeds nya gård
Hit flyttar Linda Heed och hennes familj. (Foto: ERA-Håkan Sköld Fastighetsbyrå)

Under våren flyttar Linda Heed och hennes familj som tidigare rapporterat till Malmö (läs mer här) och närmare bestämt Naffentorpsgården. De tar över den 1 mars och i juni räknar Linda med att allt ska vara klart.

Enligt annonsen väntar tre hektar åkermark, likaså ett stort hus med fin trädgård, och ridhus samt stall med runt 17 boxar. Mer närliggande mark arrenderas enligt mäklaren och det ska bli ännu ett stall i den nuvarande logen.
– Ja, det ska bli ungefär 13 boxar till med spolspilta och sadelkammare, berättar Linda om planerna.
Målet med satsningen utöver Lindas egen tävlingsverksamhet är en träningsakademi och ett helhetskoncept för stallets inackorderingar. Förutom fullservice väntar extra mycket träning på hemmaplan.
– Det spelar ingen roll om det är en 60-åring eller en 7-åring. Alla som vill träna och utvecklas i sin ridning passar här. Beroende på vad som fungerar för ägarna, exempelvis om de själva har dåligt med tid, kan de antingen få hästen tränad av vårt team eller själva träna för mig ett par dagar i veckan.

Samtidigt har Linda Öresundsbron runt knuten och nära till Europas alla tävlingar.
– Jag har haft lite mellanår, men nu med de bästa hästarna i åldrarna åtta, nio och tio börjar jag tävla på allvar igen och satsar mot landslaget.


Linda är laddad inför kommande tävlingsår. Foto: Roland Thunholm

Under nyår var familjen på plats på Naffentorpsgården och träffade bland annat de nuvarande inackorderingarna. Intresset för den nya verksamheten har varit stort sedan nyheten avslöjades och lika positivt tycker Linda det känns att gå omkring på sin blivande hemmagård.
– Jag hade bara varit där en gång innan och det har varit lite ångest över att flytta, men det nu känns det bara så, så rätt.

Ta en kik på den nya gården här:
Foto: ERA-Håkan Sköld Fastighetsbyrå


En klassisk skånsk gård, här med nuvarande stall, garage och verkstad.


Strax intill väntar tre hektar hagar för hästarna.


Det nuvarande stallet.


Rihuset mäter 20 gånger 60 meter.


Spaningsläge inför kommande träningar.


Dagens stall med 16-17 boxar…


…får sällskap av ett nytt stall som ska växa fram i den här logen.

Foto: ERA-Håkan Sköld Fastighetsbyrå

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden