Sportnytt
8 mars 2017 08:30

SvRF redo att lyssna på tävlingsprofilernas kritik

”Vi ska självklart fundera över om det finns några problem. Vi har inga ambitioner att hindra någon från att ordna tävlingar”. Det säger Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster apropå den skarpa kritiken från sju tunga tävlingsarrangörer.

SvRF redo att lyssna på tävlingsprofilernas kritik
Ulf Brömster konstaterar att brevskrivarna har gjort ett seriöst arbete, men kan inte se problemen som de tar upp. Foto: Roland Thunholm

De sju ridsportprofilerna och tävlingsarrangörerna med Jana Wannius i spetsen anklagar Ridsportförbundet för att bryta mot lagen när de stoppar rikstäckande serier och därmed förhindrar konkurrens.

Ulf Brömster har ännu inte läst brevet i sin helhet när Ridsport pratar med honom, och han kan därför inte kommentera brevets innehåll.
−Men min reaktion är att det är tråkigt att något kommer till oss på det här sättet. Vi välkomnar en diskussion och vill gärna tala om detta, och vi hade ett möte inplanerat med Jana Wannius i februari, men han ställde in det, med motiveringen att det inte fanns något att prata om.
−Att vi skulle stoppa ett stort antal rikstäckande serier finns inte på kartan. I år har vi 37 rikstäckande serier, så jag kan inte se det problem som brevskrivarna tar upp.

”Gjort seriöst arbete”
I brevet anklagas Ridsportförbundet för att sitta på två stolar, när förbundet ordnar egna serier och samtidigt ska godkänna andra serier.
−Vi ska givetvis fundera över de saker som brevskrivarna tar upp. De har gjort ett seriöst arbete, och har de väl underbyggda synpunkter måste vi ta dem till oss.
−Men vi tycker att vi verkar för att utveckla ridsporten, och vi har inga ambitioner att stänga någon ute eller begränsa arrangörernas möjligheter att anordna tävlingar, säger Ulf Brömster.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden