Världen
9 mars 2017 10:46

Så mår ekipagen från kraschen

Den otäcka filmen med ekipagen som blev påkörda väckte stor uppmärksamhet. Nu kommer lugnande rapporter om hur hästar och ryttare mår i dag.

Så mår ekipagen från kraschen
Ekipagen klarade den otäcka kraschen långt bättre än man kunde ana.

En bilförare drabbades av stroke och körde rakt in i två hästekipage. Händelsen fångades på film och många må ha undrat hur det egentligen gick för de påkörda. Redan från början kom rapporter om att de hade klarat sig bra mot alla odds och nu några dagar senare har det visat sig stämma.

Patsy, hästen som for upp i luften vid smällen, fick skärsår och har lappats ihop av veterinärer, men inga andra skador har kunnat hittas och hon promeneras just nu.
–Patsy ser lite ut som ett lapptäcke över nacke och bog, men hon är pigg, alert och vill äta, säger Jane Hart från hemmastallet Witcham Equestrian Center till Horse and Hound.

Hon berättar vidare att veterinären är häpen över att Patsy inte är mer skadad och att de som har undersökt henne tycker att det är något av ett mirakel.
Inte heller Patsys ryttare har någon fraktur eller annan skada, utöver ett blåslaget ansikte.

Fleur rids igen
Patsy stannade kvar efter olyckan medan Fleur, som knockades till marken, sprang hem till stallet.  Fleur har inte en skråma, även om den runt 25 år gamla hästen är lite stel. Hennes ägare har blåmärken där hon blev trampad, men är i övrigt oskadd.
– De har varit ute på en ridtur och mår helt bra, säger Jane Hart som är tacksam över att katastrofen slutade så väl trots allt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden