Hoppning
19 mars 2017 10:31

Rolf-Göran rivstartade GP-dagen med tredjeplats

I dag är Grand Prix 1,60 det viktigaste på femstjärniga Paris-tävlingen och Rolf-Göran Bengtsson är minsann på hugget. Det visade han redan runt frukosttid genom att bli trea med Clarimo i 1,50.

Rolf-Göran rivstartade GP-dagen med tredjeplats
Clarimo placerade sig på nytt i Paris.

Clarimo och Rolf-Göran Bengtsson placerade sig redan i fredags. Nu var de än en gång bästa svenskar i Paris när söndagen kickade igång med en 1,50.

Ett helt gäng, 22 stycken, höll nollan i första fasen medan sex var fortsatt felfria i andra fasen. Rolf-Göran och Clarimo speedade in på dubbelt felfritt och tiden 32,04 som gav 30 000 kronor för tredjeplatsen lagom till morgonkaffet.

Jonna Ekberg och Salto des Nauves HDC knep placering nio med 0+4 fel. Återigen blev det passande nog fransk seger genom Patrice Delaveau på Carinjo HDC (HOLST, hingst, f 2001, e Cascavelle–Landgraf I).

Kring lunch i dag är det upp till de svenska U25-tjejerna Alexandra Eriksson och gårdagens vinnare Evelina Tovek att hålla fanan högt i en laghoppning. Klockan 15.30 rundas Grand Palais-tävling av med höjdarklassen Grand Pris Hermès och då får vi se några svenska toppduos på banan, som Malin Baryard Johnsson med H&M Cue Channa, Henrik von Eckermann med GHS-stjärnan Mary Lou 194 och Rolf-Göran med den blivande pensionären Casall.

Live-sänding
Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden