Blogg
4 april 2017 05:30

Landslagsträning i Tyskland

Hästskötarbloggaren Antonia Johansson har varit med i Tyskland på landslagsträning. Där var det uppspelta hästar - och ett litet pikant missförstånd kring hur man behandlar sjuka arbetsgivare.

Fyrspannen samlades för landslagsträning i Tyska Minden (På samma anläggning som Ponny-VM hålls). Ett utmärkt sätt att starta säsongen. Team Persson bestod på denna resa av mig själv och chiefen samt sex fyrbenta kollegor. Första dagen körde vi tre par, varför inte köra spann? Jo, första dagen är alltid ganska laddad både på träning och på tävling. Ny spännande plats och efter lastbilsturen vill de gärna springa fort och okontrollerat vilket man kan ha svårt att hantera i fyrspann.

Dag två blev det par och dressyr för hela slanten, och chiefen drabbades av sjukdom så helt plötsligt var man ensam med djuren. Men det som inte dödar det härdar? Med Mischas kloka ord och Fredriks envishet att trots sjukdom klättra upp på kuskbocken så fick vi med oss många bra byggstenar för att förbättra dressyren. På torsdagen blev dock chefen såpass dålig att han fick stanna kvar och sova i lastbilen medan jag körde ner par till herr Freund som körde ut dem en sväng. När jag kom själv frågade Mischa ”is he very bad? Does he need a shot?” Varpå min överarbetade hjärna inte riktigt kopplade och jag svarade ”no, we do not need to shoot him. He will live.” Man får bjuda på sig själv ibland när det inte blir som det skulle.


Ett av maraton hinderna.

På fredagen var det maratondags, Pär kom ner på torsdag kväll med maratonvagnen och var redo för maraton. Eftersom chefen legat och kurerat sig så var fredagen vändningen. Så på morgonen åkte han och tränaren ut och kollade hinderna och gick vägarna medan jag fixade hästarna, sen cyklade vi ut en snabbis och sprang hinderna innan vi fick skynda oss tillbaka och sela upp innan vi skulle köra.

Lördagen, sista träningsdagen, Precisionsbanan var byggd och tiden var satt. Trots en hård träningsvecka studsade förlöparna runt och tyckte galopp var en bättre gångart än den önskvärda stadiga traven. Fredrik rättade dem och rättade dem och klarade inte tiden, då säger tränaren att kör utan att rätta dem, bara styr och låt dem gå. Och satan så fort det gick, klarade tiden med sex sekunder till godo. Han är klok den där tränaren.

Större delen av träningen har handlat om att hästarna ska hitta sin egna balans. Balansen sitter i halsen, om man kortar upp hästen innan den är redo så hittar den inte sin egna balans och då blir det inge bra.


Hittade en paddock att släppa ut dem i medan vi packade. Zack tittar på lastbilen och längtar hem? 

Hemma igen och våren har kommit ikapp Sverige. Vi har kört spann och putsat selar. Snart årets första tävling, Horst. Kanske ses vi där?

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden